Četvoro povređeno u udesima na Klisanskom mostu i kod Futoške pijace

Četvoro povređeno u udesima na Klisanskom mostu i kod Futoške pijace

Četiri osobe su povređene u dve saobraćajne nezgode koje su se u poslednja dva dana dogodile u Novom Sadu i okolini.

Hitna pomoć je tokom vikenda imala uobičajen broj poziva i intervencija, uključujući i dve saobraćajne nesreće, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći Biljana Vasić.

U nezgodi koja se dogodila u subotu oko 15.50 časova na Klisanskom mostu povređene su tri osobe. Ekipe Hitne pomoći su pomogle šestogodišnjem detetu koje je zadobilo povrede glave, 24-godišnjoj devojci sa kontuzivnim povredama grudnog koša i abdomena, kao i 28-godišnjaku sa povredama vrata. Nakon što su stabilizovani na licu mesta, povređeni su prebačeni u Urgentni centar.

U drugoj nezgodi, koja se dogodila u subotu oko 19.20 na Bulevaru Oslobođenja, kod Futoške pijace, povređen je muškarac star 44 godine. Lekarska ekipa je povrede glave i ramena sanirala na licu mesta te muškarca prevezla u Urgentni centar.

PORTPAROLKA HITNE POMOĆI upozorava da su usled promene vremena moguće tegobe kod svih hroničnih srčanih i plućnih bolesnika, te osetljivim osobama savetuje naročitu pažnju zbog meteoropatskih reakcija koje mogu biti izražene i u jačem obliku. Lagana šetnja, provetravanje prostorija, te adekvatna ishrana i dovoljan unos tečnosti su obavezni, kao i redovno uzimanje terapije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan