HITNA POMOĆ: Petoro povređeno u saobraćajkama tokom vikenda

HITNA POMOĆ: Petoro povređeno u saobraćajkama tokom vikenda

Novosadska Hitna pomoć je u poslednja dva dana imala uobičajen broj poziva i intervencija, od čega tri na javnom mestu, kada su lakše povređeni jedan muškarac, dve žene i dvoje dece.

Portparolka Hitne pomoći Biljana Vasić kaže za portal mojnovisad.com da je u subotu oko 23.28 časova u ulici Lukijana Mušickog, u blizini Socijalnog, povređen pešak – muškarac star 29 godina, kad je na njega naletelo taksi vozilo (slika gore). On je, nakon što je zbrinut na licu mesta zbog lakših povreda glave i potkolenice, prebačen u Urgentni centar.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 18.40 časova na raskrsnici ulica Branimira Ćosića i Novosadskog sajma, naizgled je lakše povređena jedna ženska osoba (28) koja je, nakon što je zbrinuta na licu mesta, prebačena u Urgentni centar.

U trećem udesu, koji se dogodio u nedelju na raskrsnici ulica Radeta Kondića i Grmečke u Futogu oko 19.43 časova, lakše su povređene tri osobe – žena stara 34 godine i beba stara nekoliko meseci zadobile su lakše povrede glave, dok devojčica stara 14 godina nije imala vidljivih povreda. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, deca su prebačena u Dečiju bolnicu, a žena u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.

Pomoć su tokom vikenda većinom tražili astmatičari i srčani bolesnici, usled pogoršanja njihove osnovne bolesti, te im portparol Hitne pomoći savetuje da ne rade teže fizičke poslove, da se pridržavaju redovne terapije i da izlaze iz kuće samo u slučaju nužde, jer promena vremena i temperature utiču na njihovo zdravstveno stanje.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan