Uhapšen direktor Gerontološkog centra Niš, 139 osoba zaraženo u toj instituciji

Uhapšen direktor Gerontološkog centra Niš, 139 osoba zaraženo u toj instituciji

Direktor Gerontološkog centra Niš uhapšen je zbog sumnje da kao ovlašćeno lice, nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti Kovid-19, usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su M.S. (1973) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti – saopštila je PU Niš.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Da podsetimo, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja oglasilo se saopštenjem na zvaničnom sajtu u subotu 11. aprila popodne, "da je u Gerontološkom centru Niš 25 korisnika testirano na Kovid-19, od čega je kod šest potvrđeno prisustvo virusa, a da se kod 19 rezultati očekuju tokom nedelje".

– Preostali 231 korisnik ove ustanove nema simptome virusa. Svi korisnici kod kojih se sumnja na prisustvo korona virusa smešteni su u karantin, a od večeras ova ustanova biće u potpunoj izolaciji, uključujući i zaposlene u njoj – saopštili su pre dva dana iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan