"Igra davljenja" stigla i u Srbiju – jedno dete guši drugo sve do padanja u nesvest

"Igra davljenja" stigla i u Srbiju – jedno dete guši drugo sve do padanja u nesvest

Među osnovcima u Srbiji sve je popularnija veoma opasna "igra davljenja", čiji je cilj da jedno dete davi drugo sve dok ga ne onesvesti, piše danas beogradska štampa.

Internet je prepun stravičnih snimaka na kojima klinci umalo umiru posle davljenja, a Hitna pomoć je zbog ove smrtonosne zabave već nekoliko puta intervenisala u našim školama.

Bizarna igra stigla je u Srbiju iz SAD preko Francuske, a njena poenta je da onaj koga dave izdrži toliko dugo da izgubi svest. Ako ne izdrži, "izgubio je" i ispada iz igre. Ceo ritual se snima i postavlja na YouTube i društvene mreže, a dešavalo se da se ceo ritual završi i tragično, piše "Informer", a prenosi "Mondo".

Doktorka Nevenka Dimitrijević ističe da je nova igrica već neko vreme popularna među osnovcima u Srbiji.

- Radim sa decom tog uzrasta, pa od njih naučim i saznam kakvim se opasnim stvarima bave. Tako sam saznala i za "igru davljenja", koja se obično igra za vreme odmora ili posle škole. Poenta nove igre je da dečaci i devojčice dave jedni druge i da što duže izdrže iz vazduha. Kada dođe do padanja u nesvest, igra je završena i prelazi se na druge učesnike. Da stvar bude gora, oni sve to snimaju telefonima i kače na društvene mreže. Prema rečima mojih kolega u nekim školama, Hitna pomoć je već nekoliko puta morala da interveniše zbog ove ludosti – objasnila je dr Dimitrijević.

Predsednica udruženja "Roditelj" Dragana Ćorić kaže da se ova pošast pojavila među decom u Srbiji pre godinu dana, a da se sada vratila i ozbiljno raširila. 

Prema njenim rečima, bilo je slučajeva da su lekari u poslednjem trenutku spasavali živote dece.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • ON

    pre 2801 dan i 15 sati

    pa to nisu deca to su ubice koje su roditelji vaspitali da budu to sto rade. Pre svega iskljucenje iz skole, smestanje u posebne ustanove a roditeljima kazne I naplacivanje ove vrste boravka. Nisu deca kriva niti se u Americi moze desiti da u normalnoj dredini se ovo radi, ta igra se igra medju siromasnima iz cega sledi zakljucak da se I kod nas igra jel smo sirotinja u svakom smislu ...

    Oceni komentar:
    0
    0