"GREEN LOVE" NA SPENSU: Posetilac festivala preminuo u kolima hitne pomoći

"GREEN LOVE" NA SPENSU: Posetilac festivala preminuo u kolima hitne pomoći

Povodom tragedije koja se u noći između subote i nedelje dogodila ispred Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" u Novom Sadu, "Green love Festival" izjavio je iskreno saučešće porodici preminulog mladića i objavio zvanično saopštenje povodom ovog događaja.

Kako se navodi, u noći između subote i nedelje, 28. i 29. aprila, radnici obezbeđenja "Green love Festivala" primetili su u gužvi mladića koji se nije osećao dobro. "Svesnog ali nevoljnog", kaže se, izveli su ga sa festivala ispred Spensa kako bi mu lekari Hitne medicinske pomoći ukazali pomoć. Mladić je bio svestan i razgovarao je sa lekarima, navode organizatori. Njegovo stanje se u jednom momentu pogoršalo i pored višeminutnog ukazivanja lekarske pomoći u ambulantnim kolima Hitne medicinske pomoći na putu ka Urgentnom centru i borbe za njegov život, nažalost, momak je preminuo, kaže se u saopštenju "Green love festivala".

- O događaju je odmah obaveštena policija i na lice mesta izašao je dežurni tužilac. Kako saznajemo, telo mladića na kojem nije bilo povreda poslato je u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu, a tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije – navode iz "Green Lovea", uz napomenu da mladić nije preminuo na događaju "Green Love festivala" kao što se spekuliše, već u ambulantnim kolima Hitne medicinske pomoći.

- Organizatori festivala su kao i tokom svakog izdanja "Green Lovea" obezbedili licencirano obezbeđenje, dežurstvo hitne pomoći i dodatno ljudstvo iz Crvenog krsta. Sve službe su učinile sve što je bilo u njihovoj moći da pomognu momku, nadali smo se da će napori medicinskog osoblja uroditi plodom međutim na žalost mladić je preminuo. Zbog čega i usled čega se zapravo ova tragedija dogodila, biće poznato po okončanju istrage nadležne Policijske uprave – kaže se na kraju saopštenja iz "Green love festivala".

Do trenutka objavljivanja ove vesti u javnost, portal mojnovisad.com  jošnije dobio zvanično saopštenje od portparolke novosadske Hitne pomoći povodom ove tragedije.

Prema pisanju "Blica", Z. V. (18) iz Vrbasa preminuo je u noći sa subote na nedelju posle žurke na "Green Love" festivalu, koji se održava na novosadskom Spensu. Kako je nezvanično saznao taj beogradski list, nesrećnom momku pozlilo je oko tri ujutro, a još je bio živ kada su ga kola hitne pomoći odvezla u Urgentni centar.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Djura

    pre 2210 dana i 10 sati

    Činjenica je mladić bio na green festu.Činjenica je i da je umro, nebitno je da li je umro na samom festu ili u kolima hitne pomoći ali je umro,i svaka vrsta komentarisanja i špekulisanja od okoline ili organizatora je neumesna.Postavite se na mesto njegovih roditelja.Šta bi ste vi prvo pomislili posle ovakvih bzopletih vesti i još bzopletijeg demanta organizatora?

    Oceni komentar:
    8
    16