Evo zašto se poslednjih dana u Novom Sadu češće čuju sirene vozila Hitne pomoći

Evo zašto se poslednjih dana u Novom Sadu češće čuju sirene vozila Hitne pomoći

Proteklih dana je na ulicama Novog Sada primetna pojačana koncentracija vozila Hitne pomoći sa rotacijom i sirenama.

Kako Radio 021 saznaje u službi Hitne pomoći, nema nikakvih novih pravila u intervencijama, već se proteklih desetak dana beleži više izlazaka.

Osim redovnih intervencija, Hitna pomoć radi i prevoz pacijenata pozitivnih na koronu iz Kovid ambulanata, kao prvi prioritet. Poslednjih sedam dana u Novom Sadu je registrovano gotovo 250 novozaraženih, što je više nego za četiri prethodna meseca epidemije, a skoro sve njih su do KCV prevezle ekipe Hitne pomoći, piše 021.rs.

Doktor Zoran Krulj iz Hitne pomoći navodi za 021.rs da imaju dosta intervencija zbog hroničnih bolesnika, ali i kolapsa i nesvestica na javnim mestima. Sve ove intervencije su prvog ili drugog nivoa urgentnosti i na njih se po pravilu izlazi uz korišćenje sirena i rotacije, da bi ekipe, zbog saobraćajnih gužvi, što pre stigle na odredište.

– Situacija je ista i tokom noći – navodi dr Krulj i dodaje da se trenutnih stotinak intervencija dnevno uklapa u višegodišnji prosek.

Oceni vest:
14
18

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • N

    pre 1412 dana i 3 sata

    "navodi dr Krulj i dodaje da se trenutnih stotinak intervencija dnevno uklapa u višegodišnji prosek."
    Nije mi baš najjasnija kontradiktornost teksta - naime, broj dnevnih intervencija je na višegodišnjem prosjeku a sirene čujemo nonstop?!

    Oceni komentar:
    2
    45
  • CK14

    pre 1412 dana i 3 sata

    U 3:20 noću tutnje praznim bulevarom... Biće da je to nastavak politike širenja paranoje a ne realna situacija. Posle 22 časa intenzitet saobraćaja jenjava i zaista nema potrebe za maltretiranjem stanovnika. A pogotovu noću kad deca spavaju. Ili je to ona stara udbaška metoda da ti cepkaju san i stalno te presecaju pa polako ali sigurno gubiš prisebnost. Previšeje patoloških budaletina na vlasti i u rukovodećim strukturama službi. Ovo sve podseća na ona divljanja huligana po krovovima zgrada samo prilagođeno. Setite se samo kako se okupacioni namesnik Angele Merkel naslađivao za vreme policijskog časa i kako je sadistički pretio. Ovo je isti patološki sled samo ga sprovode psihotični pijuni.

    Oceni komentar:
    13
    75
  • Hanzo

    pre 1412 dana i 3 sata

    Da, konstantno se čuju sirene... Samo što nisu izazvale očekivani efekat (eskalaciju panike) pa eto potrebe da se objasni narodu da treba da se pojača frka...

    Oceni komentar:
    6
    42
  • Dejan

    pre 1411 dan i 10 sati

    Ja sam siguran da je to sve u sklopu kampanje za plasenje naroda i laksu manipulaciju zaplasenom svetinom.
    Uz sirene ce lakse proci obavezna vakcinacija, prodaja jos neke fabrike u nizu, priznanje Kosova i ko zna sta jos...
    Sto kaze narodna poslovica: Da se Vlasi ne sete.

    Oceni komentar:
    5
    22
  • Hanzo

    pre 1411 dan i 6 sati

    Da li mi se čini ili svaka osoba za koju sam čuo ili načuo da je pozitivna na virus, ima neke veze sa SNS? Počeću da verujem da se uzima lova ako se prijaviš da budeš pozitivan... U prilog ovome ide i red ispred ambulante Zmaj Ognjena Vuka.

    Oceni komentar:
    7
    9
  • Kosta

    pre 1397 dana i 4 sata

    Krulj dr Zoran odavno mašta o tome da bude direktor hitne Novi Sad. Prikuplja informacije o svom šefu dr Bogdan kome sprema čistku.

    Oceni komentar:
    2
    0