Zgrada Radničkog univerziteta na licitaciji 25. avgusta, početna cena 5,8 miliona evra

Zgrada Radničkog univerziteta na licitaciji 25. avgusta, početna cena 5,8 miliona evra

Zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta u Ulici vojvođanskih brigada 7 naći će se na javnoj licitaciji 25. avgusta po početnoj ceni od 5.835.946,75 evra, navedeno je u javnom oglasu koji je objavio Grad Novi Sad.

Kako se dalje navodi, trinaestospratnica sa prizemljem i podrumom, površine od skoro 6.500 kvadratnih metara, kao i plac od 850 kvadrata, biće predmet nadmetanja potecijalnih kupaca, koji su dužni da uplate depozit od 1.167.190 evra kako bi učestvovali na licitaciji, piše "Dnevnik".

U oglasu, između ostalog, stoji i da se u zgradi nalazi 19 poslovnih prostora za koje nije utvrđena delatnost, kao i trafo-stanica, za čije izmeštanje je nadležan Grad.

Potencijalni kupci, domaći i strani, pojedinci i firme, imaju 30 dana da podnesu pisane prijave za učešće na licitaciji. Ujedno dužni su da dostave izjavu da kupuju nekretninu u viđenom stanju, te da se odriču eventualnih potraživanja kao i uplaćenog doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. Ova poslednja stavka odnosi se na slučaj da kupac odluči da sruši postojeći skelet zgrade i "izgradi objekat, druge namene, spratnosti i površine, za koji se plaća manji iznos doprinosa, odnosno za koji se doprinos ne naplaćuje".

U oglasu se navodi i da je cena doprinosa 2. jula ove godine za poslovni objekat u ekstra zoni i za plaćanje odjednom iznosila 15.065,51 dinar po kvadratu.

Prijave se dostavljaju Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne odnose, u čijim će prostorijama i biti održana javna licitacija, a za čije sprovođenje je nadležna Komisija koju je formiralo Gradsko veće Novog Sada 10. jula.

Osnovni kriterijum za izbor najbolje ponude jeste visina iznosa koju je kupac spreman da plati. U slučaju da se pojavi samo jedan učesnik nadmetanja, licitacija će se održati, a ukoliko potencijalni kupac ne bude hteo da plati početnu cenu, ostaće bez uplaćenog depozita, prenosi "Dnevnik". 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Odakle si sele, devojano mlada?

    pre 1351 dan i 19 sati

    Čisto sumnjam da će ovo nekom biti prodato, na ovakav način.
    Samo plac bi otišao odmah, ali prilično nefunkcionalna zgrada koja zahteva znatna ulaganja...
    Ajde da Grad sruši zgradu, pa da prodaje. Ionako je svako zasađeno socijalističko drvo trn u oku svima, a kamoli zgrada koja je služila za obrazovanje radnika.

    Oceni komentar:
    0
    1