Zbog nedostatka novca novosadske rukometašice zamalo izostale sa evropskog turnira

Zbog nedostatka novca novosadske rukometašice zamalo izostale sa evropskog turnira

Muška i ženska ekipa novosadskog BHC "2areg"  predstavlja Srbiju na završnom masters turniru (EBT fajnls) u rukometu na pesku, koji se od 6. do 9. juna održava u rumunskom gradu Baja Mareu. Za Novosađanke takmičenje ima poseban značaj, jer iako su se već tri puta plasirale na turnir tokom proteklih godina, zbog nedostatka novca tek ove sezone prvi put i učestvuju na njemu.

Vojvođani  se nalaze u društvu četrnaest najboljih timova u Evropi, pošto su ostvarili dobre rezultate na turnirima kod kuće i u inostranstvu.

Muškarci su u B grupi sa  "Pinturas Andalusijom" (Španija), "Bič starsom" (Mađarska), "Apostaganjom" (Portugalija), "Kelnom" (Nemačka), "Bič handbalom" (Danska) i "Trikolorima" (Rumunija).

Žene su takođe u B kategoriji sa OVB "Bič girls" (Mađarska), "Leđom" (Portugalija), "Siudad de Malagom" (Španija), "Piranama" (Nemačka), "Varšovijom" (Poljska) i  "Bič girls" (Rumunija).


Naše mlade sportistkinje nisu htele da i četvri put propuste takmičenje Starog kontinenta i uz pomoć prijatelja obezbeđene su pare za njihov odlazak u Rumuniju. Devojke iz BHC "2areg" nisu skrivale sreću ističući da njihova ekipa piše prve stranice istorije  ženskog rukometa na pesku, jer je ovo debi srpskog predstavnika na evropskoj sceni.

Muškoj ekipi ovo je treće učešće na turniru.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan