VUČIĆ: Živeli bi 10 puta bolje da smo uveli sankcije Rusiji

VUČIĆ: Živeli bi 10 puta bolje da smo uveli sankcije Rusiji

Predsednik Srbije izjavio je danas, u još jednom u nizu, obraćanja naciji da je ponekad u ovim vremenima pametnije određene stvari prećutati.

Aleksandar Vučić je ponovio da će zima pred nama biti najteža do sada i ovog puta sam sebe demantovao, izjavljujući da će biti energenata, ali hrane neće biti dovoljno jer 25 odsto svetskog tržišta neće imati hleba.

VUČIĆ: Hrane će u Srbiji biti dovoljno, energenti su problem 

Ljudi to možda ne žele da prihvate, ali moraju da razumeju. Sve stvari moraju da se posmatraju zajedno, a ne izolovano, i zato svi zajedno moramo da radimo na istoj politici. Trpimo strašno i mnogo neuvođenjem sankcija Rusiji. Sada bih vam rekao, nemam nikakvih iluzija - živeli bi desetostruko bolje samo da smo to uradili. Nismo to uradili zato što se ponašamo kao nezavisna i samostalna zemlja. Na sceni je s jedne strane potpuno licemerje Zapada, ali smo shvatili da ni kod Rusa principi ne postoje, princip jedino postoji kod Srbije. U Srbiju ne žele da dođu pojedini producenti i glumci jer nije uvela sankcije, što uskraćuje milionsku zaradu. Jedna od posledica je i što Srbija ne može da izađe na tržište kapitala ‒ rekao je Vučić.

On je dodao da se sada čeka šesti paket sankcija Rusiji, da se vidi kako će se to odraziti na naftu i gas i u trećim zemljama, među kojima je i Srbija. Vučić je naglasio da je važno da gasa ima, kao i da je dobio obećanje bugarskog premijera da Bugarska neće praviti probleme za tranzit ruskog gasa ka Srbiji, prenosi "Blic".

Struja mora poskupeti, ali to se ne može dogoditi sada jer bi posledica bila povećanje inflacije od 20 odsto. Ako struja poskupi 30 odsto imaćete inflaciju od 20 odsto, država to ne može da podnese ‒ poručio je predsednik države.

Oceni vest:
2
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Ja

    pre 703 dana i 14 sati

    A sto onda izvozimo brasno?
    Prestani vise da pravis tenziju,poblesavice narod od tebe i ne kukaj vise kako te nije sram?!

    Oceni komentar:
    3
    34
  • Dax

    pre 701 dan i 17 sati

    Ne, ti i tvoji bi živeli 10 puta bolje, nama bi bilo isto. Pozdrav za sve penzionere koji su ovog ostavili na vlasti..

    Oceni komentar:
    1
    11
  • Novosađanka

    pre 701 dan i 14 sati

    Zar se nisu hvalili koliko skoro kako je Srbija donirala tone hrane nekoj drugoj drzavi, sad sam zaboravila koja? Znaci, za njih ima, za nas ovde nema? Ima za donacije i podrsku strancima, a gradjani ima da gladuju? Skacu sami sebi u usta.

    Oceni komentar:
    0
    7
  • pera

    pre 701 dan i 9 sati

    smanji ribu

    Oceni komentar:
    0
    4
  • Kad je neko kukavica

    pre 700 dana i 21 sat

    Treba imati testise u životu i biti sposoban da doneseš odluku.
    Ne može se večito plivati između i gledati da prokliziš - kako to Ribe rade.
    Ribe nisu za vođe, već za ugostitelje i muzičare.

    Oceni komentar:
    1
    2
  • Panter

    pre 699 dana i 16 sati

    Sumljam.Nemačka je uvela sankcije,pa sve poskupljuje i raznoraznih nestašica koliko hoćeš.Priče za malu decu.Kad stane rat u Ukrajini,videće se šta je trebalo.

    Oceni komentar:
    1
    1