U KCV-u se leče 84 pacijenta obolela od korona virusa, dvoje priključeno na respiratore

U KCV-u se leče 84 pacijenta obolela od korona virusa, dvoje priključeno na respiratore

U Vojvodini ponovo raste broj zaraženih korona virusom.

Kako javlja "Danas", najviše ih je u Novom Sadu i u Kliničkom centru Vojvodine gde se leče 84 pacijenta, dok je dvoje priključeno na mehaničku ventilaciju, saopštio je KCV.

Dodaje se da se rapidno povećava broj ambulantnih pregleda i prijema na bolničko lečenje obolelih od Kovida-19, te se Klinički centar brzo puni bolesnicima. Pored Klinike za infektivne bolesti, uprava KCV-a je bila prinuđena da otvori još jednu kovid jedinicu – na Klinici za medicinsku rehabilitaciju.

Broj obolelih od Kovida-19 se povećava i u drugim delovima Vojvodine. U Zapadnobačkom okrugu prijavljen je 41 novi slučaj, najviše u Odžacima, u Severnobačkom okrugu registrovan je 21 novooboleli, dok je u Opštoj bolnici u Pančevu smešteno 36 ljudi na bolničkom lečenju od čega je njih 12 stiglo iz Beograda, saznaje "Danas".

Odbojkaški klub Vojvodina iz Novog Sada saopštio je da su igrači zaraženi korona virusom i zbog toga su odloženi mečevi tog kluba do daljeg.

NOVI SAD I DALJE NA DRUGOM MESTU PO BROJU NOVOZARAŽENIH

Prema poslednjim podacima u Srbiji je potvrđeno još 802 slučaja korona virusa, a ponovo je više od polovine zaraženih – 472,  odnosno, čak 59 odsto, registrovano u Beogradu.

Odmah iza Beograda je ponovo Novi Sad, drugi grad po veličini u Srbiji, ali i drugi na ovoj listi sa još 99 novoobolelih. Na trećem mestu Valjevo, gde je zabeleženo jos 53 zaraženih, četvrti je Šabac sa 47, sledi Kraljevo sa 28 novih slučajeva, dok ostala mesta imaju manje od 20 novozaraženih.

Podsećamo, u petak je u KCV-u bilo smešteno 50 kovid pacijenata a nijedan nije bio priključen na respirator. 

Za prvi dan radne nedelje karakterističan je nešto manji broj obolelih jer se po nepisanom pravilu tokom vikenda testira manji broj ljudi, što je i struka u više navrata isticala, podseća "Blic".

Izvori: DanasBlic

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan