Tuča u Laze Telečkog:  Trojica osumnjičenih terete se za pokušaj ubistva

Tuča u Laze Telečkog: Trojica osumnjičenih terete se za pokušaj ubistva

Za ovo krivično delo predviđena je kazna u trajanju od najmanje 10 godina zatvora.

Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 20. februara 2021, u ulici Laze Telečkog, kada su mladići M. D., Š. N. i P. M. zadobili telesne povrede od strane više lica pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestilo je javnost da je krivično odeljenje ovog tužilaštva donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica zbog postojanja osnova sumnje da su M. L., S. V. i B. N. izvršili krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, uz osnove sumnje da su S. V., M. M., N. D., M. M. i M. B. u grupi izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje, za koje je priprećena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina.

– U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva svih osam osumnjičenih lica je uhapšeno, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušani na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret – kaže se u saopštenju.

Iz Višeg javnog tužilaštva napominju da će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Rale

    pre 1150 dana i 5 sati

    E tako, sad jos sud da ne prihvati ponudu da priznaju nasilnicko ponasanje za smanjenje kazne. Da vidimo posle kako ce drugi sutirati nemocne ljude u glavu, kad znaju da im preti minimum 10 godina robije.

    Oceni komentar:
    0
    16
  • Bojan

    pre 1150 dana i 3 sata

    Ma sta 10 godina, doživotno i to dana belog da ne vide, stoka.. Strasno i objaviti slike ovih bolida.. Zbog ovakvih idiota ne znam dal smem dete danas sutra pustiti da ide da se prošeta gradom..

    Oceni komentar:
    0
    10