TRAŽE PARTNERA: JKP "Stan" uskoro postaje "Stan NS"?

TRAŽE PARTNERA: JKP "Stan" uskoro postaje "Stan NS"?

Javno komunlano preduzeće "Stan" raspisalo je međunarodni oglas kojim traži privatnog partnera, kako bi se spaslo od stečaja.

Kako javlja 021.rs, u oglasu koji je otvoren do 23. novembra, traži se privatni partner koji je spreman da izmiri dugovanja JKP "Stan" prema poveriocima i radnicima od preko 500 miliona dinara i omogući da ovo preduzeće funkcioniše u narednih deset godina. Osim toga, očekuje se i da privatni partner prihvati 138 radnika sadašnjeg JKP "Stan"..

Privatni partner će imati i obavezu da prilikom osnivanja novog preduzeća, u kojem će imati 70 odsto udela, a Grad 30 odsto udela (Novi Sad kao posebno pravno lice 15 odsto, a JKP "Stan" takođe kao posebno pravno lice 15 odsto) uloži kao osnivački kapital 162 miliona dinara, što će poslužiti za isplate potraživanja prema radnicima.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi i da će se novo preduzeće zvati "Stan NS"

Ugovor se potpisuje na 10 godina, a Grad se obavezuje da će za to vreme omogućiti da "Stan NS" i dalje naplaćuje dimničarinu koja mesečno iznosi preko 11 miliona dinara, kao i da uzima prihode od održavanja javne rasvete, što je na godišnjem nivou oko 40 miliona dinara, javlja portal 021.rs.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan