Sindikati RTV-a traže raspisivanje konkursa za direktora

Sindikati RTV-a traže raspisivanje konkursa za direktora

Reprezentativni sindikati Radio-televizije Vojvodine uputili su otvoreno pismo članovima Upravnog odbora pokrajinskog javnog medijskog servisa. Oni traže da se hitno raspiše konkurs za novog generalnog direktora i imenuje vršilac dužnosti te funkcije.

Očekivali smo da će novi Upravni odbor prilikom konstituisanja, u avgustu 2021. godine, odrediti vršioca dužnosti direktora i raspisati konkurs za novog generalnog direktora, ali se to do danas nije dogodilo –navodi se u pismu.

RTV nema generalnog direktora od jula 2021. godine kada je istekao mandat Miodragu Koprivici koji je stekao uslov za penziju. Prošle godine istekao je mandat i programskom direktoru, glavnom i odgovornom uredniku Prvog programa televizije i uredniku Web redakcije.

Reprezentativni sindikati su 13. aprila uputili dopis slične sadržine članovima Upravnog odbora, ali nisu dobili nikakav odgovor.

S obzirom na to da je zakonska obaveza Upravnog odbora bila da imenuje vršioca dužnosti generalnog direktora i raspiše konkurs za novog generalnog direktora, to praktično znači da Upravni odbor po ovom pitanju svesno krši zakon. Zbog čega ste se prihvatili funkcije, ako izbegavate odgovornost – upitali su sindikati.

Ocenili su da je u uslovima otežanog poslovanja i sve teže finansijske situacije u JMU RTV trenutna situacija u pokrajinskom javnom medijskom servisu neizdrživa i da zbog toga traže od Upravng odbora da donese odluke.

Potpisnici otvorenog pisma su Strukovni sindikat JMU RTV, Samostalni sindikat JMU RTV i Sindikat "Nezavisnost" JMU RTV.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Sramotine sramote sramota

    pre 689 dana i 16 sati

    Mislim da nema većih poslušnika u Vojvodini, od rukovodilaca RTV.
    Vlast u Beogradu mora da drži obe ruke zaštitnički na određenom mestu, zbog opasnosti od dubokog uvlačenja.

    Oceni komentar:
    0
    3