POTVRĐENO: Skup SNS u Novom Sadu pomeren za 11. april

POTVRĐENO: Skup SNS u Novom Sadu pomeren za 11. april

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će njegova poseta Novom Sadu u okviru kampanje "Budućnost Srbije" biti pomerena na četvrtak, 11. april, kako bi se izbeglo da se dan kasnije na istom mestu i u isto vreme nađu i simpatizeri SNS i pristalice opozicije.

– Naš narod kaže: "Pametniji popušta". Nema problema, mi ćemo (da se okupimo) u četvrtak, mislim u 18 sati. Tada valjda tamo neće biti pristalica "1 od 600", pa ćemo moći da razgovaramo sa narodom – rekao je Vučić novinarima u Savamali u Beogradu.

On je, na pitanje o najavama opozicije da će radikalizovati proteste, rekao da država neće dozvoliti nikakvu radikalizaciju i ocenio da je upravo zbog takvog ponašanja opozicije interesovanje za proteste medju građanima značajno opalo.

– Imali ste 110 ljudi u Zrenjaninu. U Somboru 95 a u svim ostalim gradovima juče ispod 60 ljude – rekao je predsednik i pozvao građane da ne učestvuju u nasilju i nezakonitim aktivnostima.

Vučić je naveo da nije uticao na državne organe da sprečavaju proteste i aktivnosti opozicije, jer "nije ni tužilac ni policija", ali da smatra da je nesigurnost ušla u mnoge domove u Srbiji, zbog čega je njegova molba institucijama bila "načelne prirode".

– Ne možemo da dopustimo da neki budu nejednaki pred zakonom i da nasilnici ne budu kažnjeni. Ja sam samo apelovao da zakon za sve bude isti i da važi za sve – rekao je predsednik.

Oceni vest:
2
14

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • SPQR

  pre 1136 dana i 5 sati

  Gde li ce parkirati silne autobuse kojima ce novosadjani po sluzbenoj duznosti pristizati iz svih krajeva zemlje?

  Oceni komentar:
  1
  6