POTROŠAČKI KUTAK: Evo koliko staju rančevi za školu

POTROŠAČKI KUTAK: Evo koliko staju rančevi za školu

Anatomske torbe i ranci za školu su dostupne u različitim dezenima i bojama, sa motivima koji će se dopasti dečacima i devojčicama, a u ponudi su poznati brendovi poput "Spirit", "Pulse", "Belmil", "For Me" i "Paso".

Za dvadesetak dana počinje nova školska godina, a roditelji školaraca već polako računaju koliko će im trebati novca za olovke, gumice, sveske i naravno rančeve i školske torbe koji čine i najveću finansijsku stavku.


Anatomske torbe su posebna priča, jer su one namenjene učenicima nižih razreda osnovne škole i po pravilu moraju da imaju ojačanje na leđima i meke obložene naramenice, a često i dodatne kaiševe koji pomažu pravilnu raspodelu težine.
Patentni zatvarači ovih ranaca su prilagođeni manjoj deci, pa su jednostavniji za upotrebu, a radi veće bezbednosti deteta, mnogi su opremljeni reflektivnim trakama sa svih strana. Anatomske torbe i ranci za školu su dostupne u različitim dezenima i bojama, sa motivima koji će se dopasti dečacima i devojčicama, a u ponudi su poznati brendovi poput "Spirit", "Pulse", "Belmil", "For Me" i "Paso"...

Zato je veoma bitno izabrati adekvatnu školsku torbu, a jedna od preporuka je da školski ranac ne bi smeo da bude veće težine od 12 odsto od kilaže deteta.

Nažalost, roditelji ponekad ne razmišljaju o tome, pa kupuju deci torbe u zavisnosti koliko im to kućni budžet dozvoljava. Stoga smo istražili koliko staju torbe za školu.


Veliki izbor školskih torbi i rančeva imaju u prodavnici igračaka "Dexy Co",
gde dominiraju oni sa junacima crtanih filmova i serija, ali takođe imaju i veliki izbor rančeva sa raznovrsnim  printovima. U ponudi su brendovi "BelMil" koji staju 6.500 dinara, "Start" anatomski ranac staje 7.000 dinara, dok top modeli "Merdiam" koštaju od 13.500 do 16.700 dinara.  Kod njih se mogu naći ruksaci za dečake, koji su po nepisanom pravilu u teget ili sivoj boji sa motivima "muških" crtanih junaka i ilustracijama sportskih rekvizita.

U knjižarama "Vulkan" imaju rančeve raznih brendova kako za osnovce, tako i za srednjoškolce, a njihova cena se kreće od 3.550 do 8.000 dinara, u ponudi su im i rančevi brenda "HARRY POTTER" ranac sa tri pregrade, kao i oni sa točkićima za koje treba izdvojiti  6.791 dinar.

Rančeve prodaju i u knjižarama "Delfi" i njihova cena je od 1.558 do 14.250 dinara.

U jednoj od najvećih prodavnica školskog pribora "Univerzal" takođe imaju veliki izbor školskih torbi i ruksaka za sve uzraste od onih sa točkićima, pa sve do ranaca za učenike viših razreda. Za starije đake u ponudi imaju popularnu marku "Extreme" u sivoj, crnoj, teget i crvenoj boji. Cene su od 1.500 do 4.500 dinara koliko staju anatomski rančevi za školu.


U prodavnicama "Kengur" imaju veliki izbor rančeva za decu mlađeg školskog uzrasta i za tinejdžere, a cene su prilagođene za svačiji ukus i džep. Ovde možete da kupite ruksak po ceni od 1.200 do 8.000 dinara, dok rančevi za tinejdžere staju od 935 do pet hiljada dinara.

U prodavnici školskog pribora "Zebra" takođe imaju veliki izbor školskih torbi, rančeva i ruksaka na točkiće. A cene su od 2.200 do 6.000 dinara.

Rodtelji mlađih đaka uglavnom kupuju "Belmil" rančeve, ali i one na točkiće jer imaju svega 500 grama. Cena im je oko pet do sedam hiljada dinara. Mlađa deca kupuju školske torbe sa motivima junaka, dok je kod starijih već godinama popularna marka "Extreme" – objašnjava vlasnica "Zebre" Miloslava Plužnikov.

Prema njenim rečima, roditelji su voljni da za svoju mlađu decu izdvoje između 6 i 7 hiljada, dok stariji đaci sami biraju i kupuju, a obično je to do 4.000 dinara.

Foto i tekst: Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan