Počela izgradnja osnovne škole na Jugovićevu za milijardu dinara

Počela izgradnja osnovne škole na Jugovićevu za milijardu dinara

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa članicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić položio kamen temeljac za izgradnju nove osnovne škole u naselju Jugovićevo. On je podsetio da taj deo grada ubrzano raste, nakon što je državnim projektom izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti izgrađeno 2170 stanova.

– Zato mislimo na stanovnike Jugovićeva, a posebno na one koji će tu tek stasavati i odrastati. Tako danas gledamo u buduću školu, za čiju izgradnju iz budžeta Grada ulažemo milijardu dinara. Grad Novi Sad je u budžetu za ovu godinu obezbedio 155 miliona dinara, dok će ostatak biti izdvojen u naredne dve godine. Nakon okončanja radova na objektu u Ulici Aleksandra Benjaka, što očekujemo da će biti za dve i po godine, ova škola imaće 16 učionica, salu za fizičko sa tribinom, biblioteku, kuhinju sa kantinom, i to za šest stotina osnovaca koji će uživati u novoj školi površine četiri hiljade kvadratnih metara - rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je naglasio da je Grad Novi Sad u budžetu za ovu godinu izdvojio sedam milijardi i trista miliona dinara za obrazovanje, dok je za narednu 2024. godinu, projektovan budžet na osam milijardi i 274 miliona dinara.

– Uskoro sledi izgradnja četiri potpuno nove škole u Novom Sadu – na Jugovićevu, Satelitu, Adicama i Sajlovu. Takođe, završen je projekat za izgradnju škole na Adicama, a osnovna škola je planirana i u Ulici Dragana Lakovića na Sajlovu. U novoj budžetskoj 2024. godini, Grad će finansirati izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, kao i dogradnju Osnovne škole "Sonja Marinković" na Grbavici, gde će biti dograđeno šest novih učionica i proširena fiskulturna sala – najavio je gradonačelnik Đurić.

Izvođači radova su "Montop Pro", "Sloga Construction" iz Kragujevca, "Simbo gradnja" iz Veternika, "Neo inženjering" iz Novog Sada i "Montop Pro Technology".

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sd

  pre 79 dana i 17 sati

  Koliko novh stanovnika ima u Petrovradinu, mlađi ljudi sa decom, deca idu u grad u školu a za 4o godina (koliko sam ja u Petrovaradinu) stoji i dalje ista J. Dučić, odnosno V. Nazor, a sada za bezbednjake koji su došli iz raznih delova južne Srbije, dobijaju i školu i vrtić! Oni nas čuvaju?

  Oceni komentar:
  2
  4
 • humanista

  pre 79 dana i 6 sati

  Lepo je to sto se gradi skola na Jugovicevu, samo izgleda jos niko nije pomislio da zasadi mlado drvece jer onakvo kakvo je sad Jugovicevo izgleda kao da je u pustinji.

  Oceni komentar:
  0
  3