Opasni TikTok izazovi zaživeli i među decom u Novom Sadu

Opasni TikTok izazovi zaživeli i među decom u Novom Sadu

U Novi Sad je "stigao" TikTok izazov koji inspiriše decu da istrčavaju na put ispred kola na šta je upozorio savet roditelja jedne osnovne škole, a čitav slučaj prijavljen je i policiji.

Kako saznaje "Blic", policija je dobila prijavu da deca uzrasta od 8 do 10 godina bacaju neki sitan predmet na kolovoz, a zatim kada vide da dolaze kola istrčavaju ispred njih pod izgovorom da hoće da dohvate bačeni predmet.

Nakon prijave koju smo dobili utvrđeno je da je reč o vrlo opasnom TikTok izazovu. Može se desiti da vozači ne primete decu jer to rade van pešačkog prelaza gde vozači manje obraćaju pažnju. Takva "igra" može dovesti do velike tragedije. Policija odavno apeluje na nadležne u školama i roditelje da upozore mališane da ne podležu nagovoru vršnjaka i da ne prave takve izgrede jer mogu dovesti i sebe i druge u veoma opasnu situaciju koja može imati i fatalan ishod – priča za "Blic" izvor iz novosadske policije koji je upoznat sa ovim incidentom.

Upozorenje roditeljima

Poslednji zabeleženi incident pomenutog opasnog TikTok izazova dogodio se u subotu na uglu Ulice Kraljevića Marka i Bulevara kralja Petra prvog gde se u blizini nalaze dve osnovne škole pa roditelji i nadležni iz tih škola nisu mogli precizno da utvrde čiji učenici su podlegli izazovu.

Kako piše "Blic", direktor jedne od škola uputio je juče preko saveta roditelja dopis i upozorenje svim roditeljima putem Viber grupe da pripaze na svoju decu i da ih posavetuju da se ne upuštaju u bilo kakve "izazove".

Direktor škole me je zamolio da vas obavestim o događaju. Škola je primila dopis od strane roditelja iz naše škole da su deca danas oko 11.50 časova na uglu Bulevara kralja Petra prvog i ulice Kraljevića Marka, na autobuskom stajalištu izletala pred automobile. Igraju se tako što bacaju neki sitan predmet na kolovoz i kada vide da nailazi automobil pritrčavaju da ga dohvate. Automobili su kočili i oni su to ponavljali više puta. U pitanju su sigurno neki TikTok izazovi ili slično. Škola će preduzeti neophodne korake, ali je potrebna i podrška roditelja. Napominju da ne znaju da li su to naša deca ili deca iz druge škole. O svemu je obaveštena policija – navodi se u poruci direktora jedne od škola u blizini koje se dogodio incident.

Još jedan TikTok izazov zabeležen je kod nešto starije dece, a detaljnije o tome pročitajte na sajtu "Blica".

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mima

  pre 267 dana i 8 sati

  Desilo mi se ovo u petak, ispred škole Jožef Atila na Telepu. Dečak, devetogodišnjak po mojoj proceni, sedeo je na stanici i bacio flašu, snimao me je telefonom i krenuo po nju ali nije sišao na kolovoz. Kada sam prošla izašao je na put pokupio je i opet bacio pred sledeći auto. Flaša je bila skroz izgažena. Razgovarajte sa svojom decom.

  Oceni komentar:
  0
  18
 • Za Mimu

  pre 267 dana i 8 sati

  Da li ste izašli iz auta da ga opomenete? Stanujem blizu osnovne škole i svakodnevno skrećem deci pažnju da gledaju na put a ne u telefone. Ponekad do njih dopre glas nekog neutralnog prolaznika, za razliku od roditelja koji im možda trube za iste te stvari, ali oni ne obraćaju pažnju.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Brkljac

  pre 266 dana i 10 sati

  https://youtu.be/jCgxcAmEsvs?si=n79go7z-lnkPp4un

  Oceni komentar:
  0
  0