Odbojka: Memorijal velikana

Odbojka: Memorijal velikana

Tradicionalni međunarodni seniorski turnir "Memorijal velikana" biće odigran od 20. do 22. septembra, u Novom Sadu, u Maloj sali SPC "Vojvodina". Još jednom će odbojkaši, treneri, odbojkaški radnici, veterani i mnogi drugi, kroz magičnu igru na mreži evocirati uspomene na legende ovog sporta, Žarka Petrovića i Radovana Dabića, rečeno je na konferenciji za novinare koja je u sredu održana u sedištu OK Vojvodina.

Ove godine u tri dana i šest utakmica snage će odmeriti, osim domaćina Vojvodine, i ACH Volley iz Ljubljane, Calcit Volley iz Kamnika i HAOK Mladost i Zagreba.

Generalni direktor Nikola Salatić s posebnim emocijama najavio je turnir.

Žare i Raša su bili moji prijatelji, ne samo odbojkaški, nego i životni. Zato mi je teško dok pričam, ali je ovaj memorijal lepa prilika da evociramo uspomene i čuvamo sećanje na njih. I igrački, turnir će biti kvalitetan, zanimljiv, gosti će nam biti dobre ekipe, dve prvoplasirane iz Slovenije i prvak Hrvatske. Biće to i generalna proba za novu sezonu, iako nećemo biti kompletni, jer su nam Todorović i Lakčević na Evropskom prvenstvu. Pozivam i publiku da dođe, da vidi i podrži jednu novu ekipu. Momci su već napredovali, a imaju još prostora za to.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić podsetio je da se ekipa već dva meseca priprema za novu sezonu.

Zadovoljan sam time kako su momci radili, napravili smo dobre temelje na kojima treba da gradimo ambicije za novu sezonu. Bazični deo je urađen, a kroz utakmice se spremamo za takmičenja. Turnir će dobro doći da vidimo gde smo, da izrotiramo sve igrače, sa glavnim ciljem da pripremimo ekipu za prvi meč, a to je Superkup – istakao je Gavrančić.

Pavle Perić je u Sloveniji pokazao dobre partije, a očekuje da u Novom Sadu u ova tri i on i saigrači igraju još bolje.

Ovo je poslednja provera pred  početak takmičarske utamice. Igrali smo pre desetak dana sa ovim timova, koji dolaze kod nas, a ovo je prilika da vidimo gde smo i koliko još treba da radimo. Podrška navijača je uvek važna, a mislim da je ona još bitnija za našu prilično novu ekipu. Zato očekujem publiku na tribinama, jer bi to bio lep uvod u sezonu – poručio je Perić.

Program:
Petak, 20.septembar

ACH Volley – Calcit Volley 17 sati
Vojvodina – HAOK Mladost 19.30 sati
Subota, 21. septembar
Vojvodina – Calcit Volley 17 sati
HAOK Mladost – ACH Volley 19.30 sati
Nedelja 22.septembar
Calcit Volley – HAOK Mladost 11 sati
Vojvodina – ACH Volley 13.30 sati

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan