Novosađani udruženi: Postavljaju posude s vodom i hranom za napuštene životinje

Novosađani udruženi: Postavljaju posude s vodom i hranom za napuštene životinje

Pod krošnjama drveća na Staroj Detelinari, Novom naselju, Limanu i Telepu ovih dana postavljene su plastične posude s vodom i hranom za sve napuštene životinje.

Kako "Dnevnik" piše, tu akciju pokrenula je naša sugrađanka Lidija Kurilić, koja je došla na ideju da ove vrele letnje dane olakša najpre kucama i macama koje nemaju vlasnike, te da za njih na više lokacija u gradu postavi posude s vodom i hranom.

Međutim, njena ideja prerasla je u pravu akciju jer joj se priključilo nekoliko Novosađana, koji su bili spremni da pomognu životinjama, ali i sprovedu njene ideje u delo.

- Ova akcija na lokalnom nivou je samo mali podsetnik i iskupljenje za sve ono što naš ljudski rod radi jer ja ove vrućine, požare i ostale nepogodne koje nam se dešavaju shvatam kao upozorenja i molbu planete Zemlje da se čovek osvesti i prestane da misli samo na sebe – rekla je za "Dnevnik" Lidija Kurilić, dodajući da su joj se ljudi, kada je svoj predlog postavila na internet, priključili i ispred svojih zgrada stavili činije s vodom.

Prema njenim rečima, ideja je počela da se nadograđuje i spojila ljude koji su voljni da pomognu životinjama. Javili su se sugrađani koji su donirali činije, ali i hranu za pse i mačke, koje su onda i rasporedili na različite lokacije u gradu.

Ona dodaje da svi koji žele, mogu se priključiti akciji i predložiti na kojim bi se lokacijama mogle postaviti plastične posude i činije za životinje. Osim toga, svi su dobrodošli da sipaju svežu vodu i donesu novu hranu.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

 

Oceni vest:
9
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • ja

    pre 2417 dana i 21 sat

    Treba im sloziti prekrsajnu prijavu Ako vole zivotinje neka ih vode kuci

    Oceni komentar:
    13
    5