NOVOSAĐANI: Stefan briljira u uličnom treningu, nastupa u kabareu i proizvodi anatomsku obuću

NOVOSAĐANI: Stefan briljira u uličnom treningu, nastupa u kabareu i proizvodi anatomsku obuću

Našeg sugrađanina ima svuda: i na uličnim spravama za vežbanje, u TV emisijama koje se bave talentima, i u reklamama, ali i na sceni kabarea. Podstakao je mnoštvo mladih da se bave sportom, a ne zaboravlja ni porodičnu firmu koja kupcima omogućava lakše korake.

Stefan Stojanović je rođen u Novom Sadu 1990. godine. Završio je Višu školu za dizajn odeće, kako bi pomogao funkcionisanju porodične firme. Godinama je deo sportske grupe Bar strong, koja propagira ulični trening, a širem auditorijumu je poznata po pobedi u jednoj sezoni emisije “Ja imam talenat”. U životu mu je mnogo toga zanimljivo, pa se bavio modelingom i manekenstvom, a snima i razne reklame. Trenutno je zaposlen u dva beogradska lokala: u kabare klubu "Lafayette" radi nastupe, ali i kao tehničar, a u restoranu "Temperament" je pomoćni menadžer.


Snaga i fizička kondicija koju naš sugrađanin poseduje (i redovno održava) otvorila mu je mogućnost da se bavi različitim zanimanjima. Iako nije plesač, spoj svojih veština dobro koristi na sceni kabarea, gde je, pored akrobacija kojima je vičan, dobrodošao i talenat za glumu, jer mnogo toga pokazuje facijalnom ekspresijom.

"Lafayette" je sličnog koncepta kao pariški "Moulin Rouge", s tim da su naši izvođači znatno mlađi. Kod nas, pored igračkog, sadrži i pevački, akrobatski i glumački performans. Moj tehnički deo je oko rekvizita, a drugi su kratki nastupi, glumački i akrobatski. U jednom segmentu sam, recimo, agent iz "Matriksa", dok u drugom visim sa plafona na četiri metra visine i vrtim se u krug – opisuje Stefan za portal Moj Novi Sad.

Fizičku spremnost za takve izvedbe stekao je vežbanjem na otvorenom, tzv. "street workout"-om, kojim se već dugo bavi. Ekipa prve postave grupe Bar strong, sa kojom je Stefan pobedio u tada popularnoj emisiji, znatno se promenila, a prošle godine, sa drugom postavom, momcima iz različitih gradova u Srbiji, stigao je do polufinala u hrvatskoj emisiji "Supertalent".

Bez obzira na uspehe u takmičenjima, svojim najvećim postignućem na ovom polju smatram usmeravanje dece i mladih na sport i rekreaciju. Mnogi momci kojima sam bio trener i sami su postali treneri i ostvarili se u životu, i to mi stvara najveći osećaj sreće – kaže Stojanović.

Naš sagovornik je, uz pomoć nekoliko privatnih firmi, napravio i teren za vežbanje na Klisi, dok je drugi, na Avijaciji, oformio zajedno sa svojim prijateljima.

Njegov lik videćete na reklamama i bilbordima za razne brendove: mineralnu vodu, fast food, kozmetičke proizvode... Takođe, učestvuje i u snimanju muzičkih spotova.


Pored svega čime se bavi, Stefan je posvećen i firmi koju je njegov otac osnovao pre više od 15 godina, a koja proizvodi anatomsku obuću "Prom".

U pitanju je obuća od teleće kože sa anatomskim đonom, tačnije klompe, papuče i sandale. Učestvujem u njenom dizajniranju, a imam zanimljve planove za budućnost, u smislu ideja za nove modele. Imamo i muške i ženske varijante, sve prati anatomiju stopala i jako je udobno za nošenje. Sad su aktuelni novi, zaista atraktivni modeli i stiže nam veliki broj porudžbina – objašnjava mladi Novosađanin.

Bez obzira na to što se bavi nastupima koji privlače pažnju javnosti, Stefan ostavlja utisak prizemnog i skromnog momka, ljubitelja sporta i scenske umetnosti, a na ženski pol gleda kroz prizmu nekadašnjih junaka, koji su kroz istoriju umeli da vode bitke zbog jedne žene.

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan