NOVOSAĐANI: Sestre Dragana i Jelena prodaju svečane haljine u kojima žene blistaju

NOVOSAĐANI: Sestre Dragana i Jelena prodaju svečane haljine u kojima žene blistaju

"Two sisters" je naziv prodavnice u kojoj naše sugrađanke, ali i dame iz drugih gradova, pronalaze svečane haljine za najvažnije prilike: mature, venčanja i druge proslave. Dve sestre im pomažu da zablistaju kao nikad do tad, bez obzira na to koliko godina imaju ili kako su građene.

Dragana Savić i Jelena Milovac su Novosađanke, rođene sestre. Dragana je završila Ekonomski fakultet, nakon čega je nekoliko godina sa suprugom vodila knjigovodstvenu agenciju. Majka je dve devojčice, od 10 i 5 godina. Njena mlađa sestra Jelena je ekonomski tehničar, ima osmogodišnjeg sina i dvoipogodišnju ćerkicu, a da ima šlifa za trgovinu otkrila je još dok je sa 19 godina bila najmlađi direktor Oriflejma u Srbiji. Odrasle su u skromnoj, vrednoj porodici, ali bez velikih finansijskih mogućnosti, pa se sećaju i kad su jedva imale da plate grejanje. Ipak, oduvek su gledale da pronađu način da nešto stvore.


Pre 13 godina započele su posao sa svečanim haljinama, kada su primetile da u Novom Sadu nema dovoljno izbora.

Sećam se kad sam mi je krojačica šila haljinu za jedno važno venčanje. Nije ispalo kako sam zamislila, a dosta sam novca dala za nju i bilo mi je krivo, jer sam celog tog leta radila na pumpi da bih je otplatila. Dragana me je spasila donevši mi perfektnu haljinu iz Engleske – kaže Jelena za portal Moj Novi Sad.

Dragana se, pak, seća da se našla u "nebranom grožđu" kad je tražila venčanicu za sebe, koja je lepa, a povoljna. Tada je naručila haljinu preko jednug od popularnih prodajnih sajtova, ali joj je stigla, kako kaže, "zavesa". Iz tog iskustva, naučila je lekciju, ali je ujedno dobila i ideju za budući biznis, jer je znala da se i puno drugih žena susreće sa nekorektnim onlajn prodavcima i bofl robom.


Podstaknute sopstvenim primerima, a znajući i da mnogo Novosađanki prolazi kroz istu muku, rešile su da nađu način da ponude prelepe haljine po razumnim cenama. Najpre su krenule da prodaju preko društvenih mreža, a kad su dostigle 5.000 pratilaca, neko im je hakovao stranicu, te su ponovo počele od nule.

Tada smo odlučile da pronađemo stalnog i sigurnog dobavljača, koji će nam dati rabat za neku ogromnu količinu koju poručimo, jer smo prethodno izanalizirale koji modeli su traženi. Sa njim sarađujemo već deceniju, na obostrano zadovoljstvo. Prvo smo imale show room u mom stanu, što je bilo prilično nezgodno, pogotovo kad sam rodila prvu ćerku, pa smo sav posao preselile u butik – priča Dragana.

Sve što su zaradile, ulagale su u marketing i širile se po mrežama. Sada se za njihov brend već dobro zna, a u njihov butik na Podbari (Aleksandra Tišme 17), dolaze im čak i žene iz Niša, Čačka, Kraljeva i drugih gradova u Srbiji, jer su sve vreme zadržale pristupačne cene, kako bi svi mogli da priušte sebi garderobu kakvu žele u važnim prilikama. Na raspolaganju su haljine u širokom dijapazonu boja, kao i venčanice.


Još jedna od prednosti kupovine kod nas je što mi nemamo univerzalne veličine, a imamo i velike brojeve, čak do 9XL. To je važno jer ma dosta gojaznih osoba, pa i vrlo mladih, koje su očajne što ne mogu da nađu ništa u svojoj veličini po buticima. Čak nailaze i na osudu i neprijatan tretman kada uđu u neki butik, pa se osećaju još gore. Ne mogu vam opisati tu sreću kada sebe ugledaju u divnom, elegantnom modelu, koji im savršeno stoji – opisuje starija sestra.

Koliko su Dragana i Jelena profesionalne, prijatne i ljubazne, dokazuje i to što im se mušterije i posle javljaju, šalju im slike sa proslava ili ih obaveštavaju da im se rodilo dete, a neretko donesu i albume da im pokažu. Taj prijateljski odnos, kažu, nema cenu.

Naslušale smo se i mnogo različitih životnih priča kroz ovaj posao. Žene se nekako otvore, svašta nam kažu, neretko se i isplaču. Pominju svoje zdravstvene tegobe, ali i lične priče. Sećam se žene koja je na nekoj proslavi želela da zaseni bivšeg partnera koji ju je ostavio, bila je mnogo emotivna, ali i majke koja je birala crnu haljinu za godišnjicu smrti svog deteta. Bio je i bračni par u pedesetim, koji su se znali iz dettinjstva, ali su se tek sada spojili, a shvatili su neverovatnu podudarnost, da su im supružnici preminuli istog dana. Takođe, pamtimo i ženu koja je nakon mnogo godina našla svoju staru ljubav, prekinutu ratnim okolnostima – prepričavaju nam dve sestre.


Pored dirljivih situacija, dešavalo se i pregršt anegdota, pa su, jednom prilikom, kada su ušli muškarac i žena srednjih godina sa mladom devojkom, pomislile da su roditelji koji pomažu ćerki da pronađe venčanicu, ali se ispostavilo da je stariji čovek, zapravo, devojčin budući mladoženja.

Kao pratnja jednoj devojci je došao gospodin koji je pitao koliko košta ako kupi sve haljine, ali je na kraju jedva platio jednu, a imale smo i slučaj gde je mlada dovela mladoženju, ali nije želela da je on vidi u venčanici pre venčanja, pa je jadničak stajao u ćošku sve vreme, okrenut ka zidu – pričaju naše sagovornice kroz smeh.

Bude tu i ljubomorne ženske pratnje, ali i slučaja gde žene krenu da se skidaju nasred radnje, ukoliko je kabina zauzeta, pa i pokušaja devojaka da se uvuku u haljine dva broja manje, iako sve" kipi".

Sa kakvim god pričama da dođu i kako god da izgledaju, Dragana i Jelena se trude da prema svim mušterijama budu jednako srdačne i da iskreno pomognu u izboru. Najsrećnije su kada ugledaju izraz sreće na licu kupca, pa čak i suze radosnice, u momentu kada devojka ili žena prepozna da je određena haljina "baš ta".

Oceni vest:
38
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lepo

  pre 102 dana i 22 sata

  Sviđa mi se, kao muškarcu. Samo napred!

  Oceni komentar:
  1
  12
 • Gagarinova 4

  pre 102 dana i 11 sati

  Izuzetno dobre, poštene i vredne mlade žene.....Sve najbolje u životu i radu.....

  Oceni komentar:
  0
  28
 • Persa

  pre 102 dana i 1 sat

  Gde se nalaze.Adresa u Novom Sadu

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Jovanka

  pre 101 dan i 18 sati

  A ko je onda Milka koja je meni prodala haljine i pomogla mi da ih izaberem u butiku? Bila sam uvedjena da je ona jedna od sestara.

  Oceni komentar:
  3
  1
 • Vera

  pre 99 dana i 22 sata

  Mi smo došli iz Zrenjanina da u tom butiku kupimo venĉanicu za moju snajku, pre tri godine. Veoma lepo iskustvo Sestre su ljubazne, profesionalne i sposobne pa nam nije bilo teśko da odaberemo pravu haljinu. Sve pohvale sestrama i mnogo sreće u budućem radu.
  Volim da ĉitam o uspeśnim i vrednim mladim ljudima, molim Vas pišite viśe takvih tekstova.

  Oceni komentar:
  0
  9