Nemačka još uvek ne otvara granice za državljane Srbije

Nemačka još uvek ne otvara granice za državljane Srbije

Za državljane Srbije i dalje važe ograničenja za ulazak u Nemačku jer vlada te zemlje još nije donela odluku o ublažavanju ograničenja putovanja u EU za državljane trećih zemalja, objavljeno je na sajtu Ambasade Nemačke u Srbiji.

Savet EU je juče usvojio preporuke o postepenom otvaranju granica EU, ali te preporuke nisu pravno obavezujuće jer nadležnost nad upravljanjem granica isključivo pripada državama članicama.

– Do donošenja konačne odluke Vlade Savezne Republike Nemačke ograničenja putovanja za srpske državljane će važiti i nakon 30. juna – navodi se na sajtu ambasade, a prenosi N1.

Dodaje se da će informacija o odluci o ublažavanju mera koju donese vlada u Berlinu biti objavljena "čim to bude moguće".

Srpskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke ulazak u Nemačku će biti dozvoljen po pravilu isključivo ukoliko je putovanje u svrhu povratka na mesto stalnog boravka, piše na sajtu.

Kako nezvanično saznaje televizija N1, ni Slovenija još uvek nije usvojila preporuke za otvaranje granica za državljane Srbije.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan