Mlade Novosađanke na dečjoj Evroviziji u Parizu, evo kako možete glasati za njih (VIDEO)

Mlade Novosađanke na dečjoj Evroviziji u Parizu, evo kako možete glasati za njih (VIDEO)

Radio-televizija Srbije kao članica Evropske radiodifuzne unije svake godine organizuje izbor i učešće Srbije na takmičenju "Dečja pesma Evrovizije".

Ove godine Srbiju predstavljaju Jovana Radonić i Dunja Živković iz Novog Sada, sa pesmom "Oči deteta". U toku je i glasanje za ovogodišnje takmičare, a iz Srbije je moguće glasati za Jovanu i Dunju.

One će se sutra takmičiti na "Dečjem Evrosongu" u Parizu sa predstavnicima još 18 zemalja, već su tamo i imale su prve probe.

Naše devojčice stvarno plene svojom pojavom, jednostavnošću. Detinjaste su i njihova pesma "Oči deteta" šalje poruku da deca sve gledaju iskreno svojim očima i kada bi ljudi gledali makar jedim delom kako to deca čine, svet bi bio mnogo bolji – navela je Silvana Grujić, odgovorna urednica Muzičke redakcije RTS-a.


Autorka kompozicije je Ana Frlin. Nastup, za koji je koreografiju uradila Milica Cerović, režirala Milica Soldatović, a kostime Aleksandra Stošić Krstović, bio je vrlo zapažen i lepo prihvaćen.

– Ideja je da prikažemo dve devojčice koje dolaze iz dva različita sveta, ali su u suštini iste, imaju iste želje i na isti način gledaju ovaj svet – dodaje Grujić.

Jovana i Dunja se odlično snalaze. Obe su veoma talentovane, sa lepim glasovima, muzički obrazovane i lepo se druže sa svim ostalim takmičarima, što je i suština ovog takmičenja, da se deca upoznaju i da se druže, ističe odgovorna urednica Muzičke redakcije RTS-a.

Sutra na Drugom programu RTS-a od 16 časova pratite direktan prenos takmičenja, a glasanje je već sinoć u 20 časova počelo. Publika glasa na sajtu takmičenja. Glasanje je traje danas ceo dan do sutra u 16 časova i početka takmičenja – podseća Silvana Grujić.

Glasajte za Dunju i Jovanu

Naša publika može da glasa za Srbiju. Glasanje putem sajta vote.junioreurovision.tv je besplatno, a potrebno je glasati za tri pesme.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan