Lekari zbog toplog vremena intervenisali i na gradskim ulicama

Lekari zbog toplog vremena intervenisali i na gradskim ulicama

Broj poziva građana novosadskoj Hitnoj pomoći povećan je usled relativno visoke temperature vazduha za ovo doba godine, a lekari su tokom jedne smene imali 85 intervencija, od čega je čak 20 bilo na gradskim ulicama.

Tokom dana zabeleženo je šest saobraćajnih nesreća u kojima je muškarac poginuo, a osam osoba je povređeno. Zatim, lekari su, kako saznajemo od portparolke Hitne pomoći dr Mirjane Bursać, intervenisali i na gradskim ulicama gde je bilo onih koji su kolabirali.

- Hronični bolesnici trebalo bi da uzimaju redovno terapiju i da se pričuvaju i izbegavaju veće fizičke napore. Potrebno je da redovno kontrolišu pritisak i da konzumiraju lakšu hranu – rekla je dr Bursać.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je saopštio da će danas i sutra duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u planinskim predelima dostizati udare olujne jačine.

- Slabljenje vetra očekuje se sutra poslepodne i uveče. Do kraja sedmice temperatura će biti znatno iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine, u većini mesta od 22 do 27 stepeni Celzijusa – saopštavaju u RHMZ.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan