IZDAVANJE NEKRETNINA: U Novom Sadu najtraženiji jednoiposobni i dvosobni stanovi

IZDAVANJE NEKRETNINA: U Novom Sadu najtraženiji jednoiposobni i dvosobni stanovi

Onlajn oglasnici i velik broj specijalizovanih grupa na društvenim mrežama olakšali su pronalazak soba, apartmana i stanova po povoljnim cenama svuda u svetu, pa tako i u našem gradu.

Kako prenosi "Dnevnik", tokom letnjih meseci, a u susret novoj školskoj i fakultetskoj godini, najveća je potražnja stanova na duži period. Osim centra, najtraženiji delovi grada su Bulevar oslobođenja, Grbavica i Liman 1 i 2. Cene se razlikuju u odnosu na kvart, pa su tako najskuplji stanovi upravo na pomenutim lokacijama, a najpovoljniji, ali takođe traženi, jesu oni na Novom naselju i na Detelinari. gde iznajmljivanje garsonjere košta od 130 do 150 evra mesečno. Najviše cene dostižu dvosobni stanovi na Grbavici i Limanima , gde se mesečna cena izdavanja kreće od 250 do tri stotine evra. 

Naši sugrađani najčešće traže jednoiposobne i dvosobne stanove, a potom garsonjere i dvoiposobne. Studenti su u potrazi za "gajbom" već početkom avgusta, i uglavnom žele stanove na Grbavici, Limanima, u centru ili okolini Sajma, zbog Medicinskog fakulteta, piše "Dnevnik"

Kada porodice traže prostor za svoj dom, iznajmljuju uglavnom nenameštene stanove jer imaju svoj nameštaj, a bitan im je parking i lift, ukoliko je u pitanju veća spratnost. Za razliku od većih porodica, mladim parovima najbitnija je opremljenost stana i da je nameštaj što bolji i noviji.

Problemi s kojima se susreću zakupci nisu retki, a jedan od najvećih je nedozvoljavanje držanja kućnog ljubimca u stanu. Кako za "Dnevnik" kažu iz agencija za izdavanje nekretnina, vrlo malo stanodavaca pristaje na kućne ljubimce, te sugrađanima nije nimalo lako pronaći takav stan, pogotovo ukoliko imaju psa većeg rasta.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan