HITNA POMOĆ: Vikend obeležilo pet saobraćajnih nesreća i dvostruko samoubistvo

HITNA POMOĆ: Vikend obeležilo pet saobraćajnih nesreća i dvostruko samoubistvo

Tokom vikenda, osam osoba povređeno je u pet saobraćajnih nezgoda u Novom Sadu i Kovilju, dok su dve starije osobe pronađene mrtve na Rumenačkom putu.

Lekarske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imale su uobičajen broj poziva i intervencija tokom vikenda – 94 u subotu, 108 u nedelju. Najviše zdravstvenih tegoba imali su hronični plućni i srčani pacijenti te se kod njih najviše intervenisalo usled pogoršanja njihove osnovne bolesti, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Mirjana Bursać.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu, oko 18.30 časova, na Bulevaru Cara Lazara, naizgled lakše kontuzione povrede tela zadobila je 15-godišnja devojčica (pešak). Pregledana je na licu mesta i prevezena na Dečiju hirurgiju na dalju dijagnostiku.

U nedelju, oko 6.30 časa, na putu između Kisača i Stepanovićeva, u udesu su povređene četiri osobe koje su zadobile naizgled lakše povrede. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, svi povređeni su prevezeni u Urgentni centar.

Oko 8.45 sati, na uglu Partizanske i Temerinske ulice, u saobraćajnoj nesreći je povređen motociklista star 64 godinu, koji je sa povredom noge, nakon intervencije na mestu nesreće, prevezen u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.

Oko 10 sati na uglu Bulevara Kralja Petra i Branimira Ćosića, u saobraćajnoj nezgodi je povređen 30-godišnji motociklista kada je zadobio povrede glave i naizgled lakše kontuzione povrede kičme. Pregledan je i prevezen u Urgentni centar.

Oko 22 sata, u Kovilju, u udesu je povređena žena stara 20 godina, koja je pod sumnjom na prelom potkolenice, nakon inicijalnog zbrinjavanja, prevezena u Urgentni centar.

Takođe, lekarska ekipa Hitne pomoći intervenisala je juče, nešto posle 10 časova pre podne, na Rumenačkom putu, gde je na licu mesta, nažalost, konstatovala smrt dve starije osobemuškarca i žene. Smrt je nastupila usled pada sa visine, sa šestog sprata zgrade.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • nema deda mraza

    pre 2560 dana i 12 sati

    u jednu recenicu ste strpali pozive i intervencije.
    na koliko poziva se ono intervenisalo?

    Oceni komentar:
    0
    0