HITNA POMOĆ: Troje povređeno u saobraćajkama tokom vikenda

HITNA POMOĆ: Troje povređeno u saobraćajkama tokom vikenda

Tri osobe povređene su u tri saobraćajne nezgode koje su se tokom poslednja tri dana dogodile u Novom Sadu.

Urgentne ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imale su uobičajen broj poziva i intervencija tokom vikenda – 96 u subotu, 89 u nedelju, uključujući u tri saobraćajne nesreće. Najviše zdravstvenih tegoba imali su hronični plućni, nešto češće hronični srčani pacijenti, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći dr Mirjana Bursać.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodio u subotu, oko 20 časova, na uglu Bulevara Jaše Tomića i Kisačke, naizgled lakše povrede glave zadobio je 37-godišnji biciklista.

Oko 22 časa, na uglu Temerinskog puta i Primorske ulice, u udesu je povređen muškarac star 57 godina. On je zadobio povrede vrata, grudnog koša i ruke.

U nedelju, oko 9 sati na uglu ulica Bogdana Šuputa i Adi Endrea, u saobraćajnoj nezgodi je povređena 36-godišnja žena kada je zadobila povrede glave.

Nakon ukazane lekarske pomoći na licu mesta, povređeni su prevezeni u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.

Kako se ponašati za vreme grmljavine? U slučaju oblačnog i nestabilnog vremena s kišom i pljuskovima, kao i grmljavinskih nepogoda, držite se dalje od vrata, prozora i metalnih predmeta te obavezno isključite važnije električne uređaje u vašoj blizini. Pre odlaska u prirodu, informišite se o vremenskim uslovima radi izbegavanja oluje, a ako ste napolju obavezno pronađite sigurno sklonište od grmljavine, poručuju iz novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan