GRADSKI ŠTAB: Sve zimske službe na terenu 24 sata

GRADSKI ŠTAB: Sve zimske službe na terenu 24 sata

Na sastanku Gradskog štaba zimske službe koji je održan u Gradskoj kući u subotu 15. decembra, konstatovano je  da su zimske službe gradskih preduzeća, odnosno JKP ''Gradsko zelenilo'', JKP ''Čistoća'', JKP ''Parking servis'' i JKP ''Put'' konstantno na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom.

Na teritoriji Grada Novog Sada, sneg neprekidno pada 24 sata, što je uobičajeno za ovo doba godine, i do sada je napadalo 35 centimetara snežnog pokrivača, navedeno je u saopštenju.

U gradu su angažovani svi raspoloživi kapaciteti i mehanizacija u cilju održavanja redovnog funkcionisanja grada, i nadležne službe su u stalnoj komunikaciji i sinhronizovanom delovanju. Saobraćajnice se čiste redovno prema prioritetu, javni gradski prevoz odvija po predviđenom režimu, i zdravstvene ustanove funkcionišu uobičajeno.

- Zahvaljujući novoj mehanizaciji koju je kupio Grad Novi Sad, nema zastoja u funkcionisanju gradskih službi. To je odgovorna politika koju će Grad nastaviti da vodi i u buduće. Sve službe su spremno dočekale padavine, 24 sata su na terenu i intezivno rade. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda sneg će i dalje padati u toku dana, ali zimske službe će raditi non-stop, bez odmora kako bismo obezbedili nesmetano odvijanje života u gradu – rekao je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković.




Zimska služba „Gradskog zelenila“ saopštila je jutros da je sa 140 radnika i 30 vozila mehanizacije od petka u podne nalazi se na terenu. Radnici čiste sneg i posipaju so na svim lokacijama za koje je ovo javno preduzeće zaduženo u sastavu Gradske zimske službe, a to su autobuska stajališta u gradu i industrijskoj zoni, pešački prilazi i staze na mostovima, šetne staze u parkovima i oko njih, deset gradskih trgova, stepenište i plato na Petrovaradinskoj tvrđavi i drugo.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Sima

    pre 1930 dana i 15 sati

    Pa juče od 15 h (a naročito uveče kada je bilo hladnije) je bio potpuni kolaps u saobraćajui.
    Glavne ulice u Gradu su bile neočišćene a ni sneg nije bačen.
    Ja sam kolima putovao od N. Naselja do Vidovdanskog naselja (kod Najlon pijace) 40 min. zato što su ulice bile neočišćene a prosečna brzuina učesnika u saobraćaju je bila 30-40 km/h.

    Oceni komentar:
    1
    1
  • Igor

    pre 1929 dana i 17 sati

    Kako vas nije sramota. Da vas nije sneg ponovo iznenadio kao I svake godine? Ulicu Petra Lubarde na Adicama kao I okolne ulice uopste niste cistili. Jedva SE prolazi pesaka a o automobilu da ni ne pricam, to je Tek tesko.

    Oceni komentar:
    0
    1
  • Igor

    pre 1928 dana i 14 sati

    I dalje Niko nista ne preduzima, cak ni da posaljete ljude da bace so jer je sve zaledilo. Treba li Neko da nastrada da bi ste vi intervenisali??? Stvarno sramota!

    Oceni komentar:
    0
    0
  • Igor

    pre 1928 dana i 14 sati

    Jos I ovo da dodam. Inace, ja Sam invalid, hodam uz pomoc stapa ili Sam u kolicima a vec danima ne smem da mrdnem iz stana, moram da molim komsije da mi donesu osnovne namirnice. Ni kod lekara ne mogu otici. Imam auto I mogu ga voziti Ali sta mi to vredi kada put nije ociscen.

    Oceni komentar:
    0
    0