Gerontološkom centru stigla vredna donacija iz Nemačke (FOTO)

Gerontološkom centru stigla vredna donacija iz Nemačke (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za zdravstvo prof. Dr Zoltanom Horvatom posetio dom ''Liman'' Gerontološkog centra Novi Sad kojem je nedavno stigla vredna donacija humanitarne organizacije "ProHuman" iz Nemačke. Donacija, izuzetnog kvaliteta, koju između ostalog čini 20 bolničkih kreveta, posteljina, dušeci, peškiri, doprineće kvalitetnijem zbrinjavanju korinika Gerontološkog centra.

- Zahvaljujući donaciji naših prijatelja iz Nemačke, Gerontološkom centru u Novom Sadu obezbeđeno je 20 specijalizovanih kreveta sa neophodnom pratećom opremom. Oni su namenjeni za nepokretne pacijente, odnosno za korisnike Centra kojima su preko potrebni u svakodnevnom životu. Radi se o krevetima visokog kvaliteta, koji su elektronski modifikovani tako da pružaju brojne mogućnosti onima kojima su potrebni. Ovo je samo još jedan korak u saradnji Grada i Gerontološkog centra, sa kojim smo u prethodnom periodu imali mnogo zajedničkih akcija. Nadam se da ćemo nastaviti tradicionalno dobru saradnju, a mi ćemo kao lokalna samouprava, kao građani i kao zajednica uvek nastojati da pomažemo onima kojima je pomoć neophodna - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio donatorima na plemenitom gestu.


Član Gradskog veća za zdravstvo prof. Dr Zoltan Horvat rekao je da mu je veoma drago što je humanitarna akcija uspešno realizovana i što su kreveti pristigli u Novi Sad već na raspolaganju korisnicima.

- Nepokretni bolesnici koji se nalaze u Gerontološkom centru već koriste mogućnosti ovih kreveta koje su izuzetne, jer između ostalog, oni imaju specijalne antidekubitarne dušeke, a zahvaljujući elektronskim funkcijama, korisnici mogu lakše da zauzmu željeni položaj, odnosno mogu samostalno da pređu iz ležeće u sedeću pozu – rekao je prof. Dr Zoltan Horvat i posebno se zahvalio dr Mirjani Andrejević-Kri iz organizacije "ProHuman" iz Nemačke, kao i dr Božani Peregi koja je posredovala u ostvarivanju kontakata.


Direktor Gerontološkog centra Novi Sad dr Dragan Milošević rekao je da je zahvaljujući izuzetno lepoj saradnji Grada i Gerontološkog centra, kao i ličnim anagažovanjem gradonačelnika i člana Gradskog veća za zdravstvo, toj ustanovi i njenim korisnima znatno olakšano funkcionisanje i zahvalio se donatorima na vrednom daru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan