Foto-sondiranje: Sve slušalice Novog Sada

Foto-sondiranje: Sve slušalice Novog Sada

Slušaju se vesti, muzika, a mnogi i razgovaraju uz pomoć ovih uređalja. Dakle, Novosađani slušaju, a ko sluša Novosađane?!

Jedan ili pak par malih zvučnika koje korisnik drži blizu uha da bi mogao čuti zvuk koji izlazi iz nekog izvora zvuka – ovo je definicija slušalica koja može da se nađe u enciklopediji. Od pojave prvog vokmena (šetajućeg čoveka, a nije Džoni šetač) prošlo je preko 30 godina. Bio je to mali kasetofon sa velikim slušalicama obloženim, u većini slučajeva, narandžastim sunđerom. Od tada tehnologija je značajno/brzo/munjevito napredovala. Danas imamo ajped, MP3, android telefone, tablet računare, savremene kamere i blutut uređalje.

 

Vokmen je prestao da se proizvodi, bar za široke narodne mase, a slušalice su postajale sve manje, sve do nedavno kad su velike slušalice opet postale hit. Foto sondiranje koje je naš foto reporter sproveo na ulicama grada nedvosmisleno potvrđuje da Novosađani po ovom pitanju ne zaostaju za svetom.

 

Stanovnike Novog Sada često ćete zateći sa slušalicama na glavi bez obzira da li sija sunce ili pada kiša. Dok voze kola ili bicikl, piju kafu, jedu, šetaju, treniraju,  ili čekaju autobus. Nađe se i neki šetač sa grejačima za uši. Neki i rade uz pomoć njih, novinari sa slušalicama izveštavaju sa terena a mladi dele letke u centru grada. Slušaju se vesti, muzika, a mnogi i razgovaraju uz pomoć ovih uređalja. Dakle, Novosađani slušaju, a ko sluša Novosađane?!

 Dakle: Sluša li vas iko?

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan