FOTO PRIČA: Kako su Novosađani ukrasili izloge, terase, ulaze...

FOTO PRIČA: Kako su Novosađani ukrasili izloge, terase, ulaze...

Moramo priznati da je lepo kada u ovim pretprazničnim danima ugledamo neku terasu koja zasvetluca ili izlog prodavnice u čiju novogodišnju dekoraciju je uložen poseban trud.

Prošetali smo našim gradom u potrazi za ovim privatnim prostorima, koji su nam, ipak, svima pred očima, pa svakako ulepšaju trenutak i prolaznicima.


Uz elegantne haljine spremne za novogodišnje veče, savršeno se uklapa diskretna, ne previše napadna dekoracija, jer one su same po sebi dovoljno svetlucave da privlače pažnju. Ovi izlozi su u Futoškoj i Zmaj Jovinoj ulici.


Ipak, kada su u pitanju krzna, i ukrasi mogu biti u sličnom fazonu, pa izlog butika u Laze Kostića i Železničkoj krase mekane figure irvasa, Sneška, meda...


Knjižare "Laguna" i "Vulkan" su se takođe pobrinule da uvesele prolaznike i možda daju ideju za neki dobar novogodišnji poklon.


Ispred "Univerexporta" kupce dočekuje jednostavna, ali efektna jelka, dok je dekoracija u holu Spensa zaista blještava.


Jedan od najljupkije ukrašenih balkona, koji privlači poglede prolaznika, nalazi se na Trgu mladenaca. "Ekipa" koja je tamo smeštena zaista uveseljava atmosferu i izaziva osmehe.


Takođe je simpatično kad ti sa balkona maše jedan ovakav Sneško, koga smo uočili u blizini Keja.


Mnogi sugrađani maštovito su dekorisali i ulaze u zgrade, a evo jednog zanimljivog, u Pupinovoj palati.


Cvećara u Braće Ribnikar napravila je pravu malu bajku u svom izlogu, ali i ispred njega, baš kao i jedan salon tapeta, a ni cvećara "Tea" u Cara Dušana nije štedela na maštovitosti.


I ovog decembra pravo je uživanje prolaziti novosadskim ulicama, jer ovakvi detalji podsećaju da je period radosti, porodičnog okupljanja, druženja, darivanja... I, možda, i nekih novih obećanja koja dajemo sami sebi.

Oceni vest:
27
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Komsinica

    pre 827 dana i 11 sati

    ❄️

    Oceni komentar:
    0
    12