"FILIP DESIGN STUDIO": Frizerski salon koji diktira trendove (FOTO)

"FILIP DESIGN STUDIO": Frizerski salon koji diktira trendove (FOTO)

U prilog tome koliko je frizura važna govori i to što svaka dama makar jednom mesečno poseti svog frizera, kao i količina brige koju lepši pol ispoljava u vezi sa svojom kosom, bojama, frizurom.

Iako zanimanje frizera među nekima važi za "žensko zanimanje", naš sagovornik je muškarac koji je sebe pronašao u ovom poslu, i koji je, po mišljenju Novosađanki, izuzetno uspešan u njemu. Reč je o talentovanom Filipu Stojanoviću koji naše sugrađanke ulepšava u svom salonu "Filip Design studio".

Studio je osnovan oktobra 2014. godine i od tada neprekidno posluje. Oni su, kako Filip ističe, mali, ali skladan tim u kome svako ima svoju ulogu, koji se trudi da bude profesionalan, veseo, temeljan, uslužan, pristupačan, ali beskompromisan što se estetike i kvaliteta tiče.


Kako je počela Vaša priča?                 

– U životu sam radio razne prozaične poslove, a oduvek sam znao da bi trebalo da se bavim nečim neobičnim što bi me ispunjavalo i osim novca donosilo i zadovoljstvo. U vreme kada sam razmišljao kojim bih se sledećim poslom mogao baviti, sasvim slučajno, moja poznanica je zatvarala svoj salon i tada se rodila ideja. Znao sam da je za uspešan posao najbitniji kvalitet, tako da sam od samog početka najviše ulagao u opremu i preparate  – kaže Filip.

Kako dalje ističe, početak nije bio lak jer tada nije ništa znao o frizerskom zanatu, osim da nepogrešivo oceni šta je lepo. Počeo je da radi i uči i to čini do danas, nalazeći u samom procesu zadovoljstvo, uživajući u kreativnosti, radujući se sreći svake žene koja nasmejana odlazi iz salona.


Izdvojili ste se nesvakidašnjim frizurama i bojama i jedan ste od originalnijih salona u gradu. Kako je do toga došlo?

– Ranije sam pratio dešavanja u svetu i modne trendove. Sada sam već shvatio princip kako neki trend nastaje, tako da mogu da ih predvidim i budem korak ispred. Često objavljujem svoje radove i u internacionalnim frizerskim grupama, na društvenim mrežama, i mogu reći da se sve češće dešava da moje kreacije ostali frizeri prihvate kao izazov, trudeći se da na njega odgovore. Mnogo mi pomaže urođeni osećaj da prepoznam i kreiram lepotu tako da, iako nisam javna ličnost, ipak uspeva da utičem na formiranje trendova – ističe naš sagovornik.

,


Baš zahvaljujući toj originalnosti, ovaj salon je dobio poziv da učestvuje na Novosadskoj nedelji mode, čime retko ko može da se pohvali. Sam nastup je pripreman nekoliko meseci i bio je veoma zapažen. U svemu tome su im pomogli prijatelji, čuveni majstor Šobota iz Beograda, zastupnik brenda "Elgon", preparati "Indola" i prelepe haljine modnog ateljea "Amica Fashion" iz Novog Sada.


Da li je korona uticala na Vaše poslovanje i, ako jeste, na koji način?

– Kada je postalo očigledno da je epidemija uzela mah, odgovornost nam je nalagala da zatvorimo salon dok epidemija ne prođe. Salon je bio zatvoren više od mesec dana, preciznije, od 18. marta pa sve do 27. aprila. Kada su stvari počele da se normalizuju, otvorili smo ponovo i nastavili da radimo "punom parom". Žene su pohrlile u salon, i imam utisak da smo u tom periodu svi shvatili da obične stvari, uključujući i odlazak kod frizera, nisu toliko obične – navodi popularni novosadski frizer. 


Na kraju, ovaj mladi preduzetnik je podelio sa našim čitaocima svoj recept za uspeh, a to je strpljenje, jer uspeh ne dolazi preko noći, već se gradi. Drugi faktori za uspeh su ozbiljnost i posvećenost poslu koji su nužni za napredak. Kao najveći izazov naveo je održavanje kvaliteta i tržišta, što je moguće postići doslednošću i stalnim usavršavanjem.

– Mnogo rada i znoja je potrebno uložiti, pripremiti ogromno strpljenje i upornost. Bez svega toga "nema 'leba", što narod kaže. Dakle, postaviti sebi cilj, dobro promisliti kako da se on dostigne, a kada se on dostigne, postaviti sledeći viši cilj i tako redom – završava Filip.

Studio se nalazi na Novom naselju, na Bulevaru Jovana Dučića broj 17, a svoj termin možete zakazati putem broja 061 218 118.


Tekst je napisan u okviru projekta "Jačanje solidarnosti kao odgovor na COVID 19 epidemiju u Srbiji" koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške. Stavovi izraženi u ovom tekstu ne moraju nužno predstavljati stavove Ambasade Kraljevine Norveške, Balkanskog fonda za demokratiju i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan