EPK predložio da Suba dobije spomenik u Limanskom parku

EPK predložio da Suba dobije spomenik u Limanskom parku

Članovi Saveta za kulturu i informisanje danas su razmatrali dve inicijative Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".

Prva je da se postavi spomen-obeležje posvećeno Mitru Subotiću Subi u Limanskom parku, na Subinom platou, a druga – postavljanje skulpturalnog dela na prostoru "Kreativnog distrikta".

Savet je doneo zaključak po kojem će tražiti stručno mišljenje JP "Urbanizam" i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada o pomenutim inicijativama.

U inicijativi za postavljanje spomen-obeležja posvećeno Mitru Subotiću Subi u Limanskom parku navedeno je da je "svojim zalaganjem i stvaralaštvom u oblasti kulture ovaj Novosađanin, kompozitor i producent, dao neizmeran doprinos svetskoj savremenoj muzičkoj baštini".

Kako je navedeno u drugoj inicijativi, postavljanjem skulpturalnog dela kod "Kreativnog distrikta", "dodatno bi se oplemenio otvoreni prostor u okviru ovog kompleksa, dao mu novi umetnički predznak, uz uvažavanje prostornog identiteta i sećanja na industrijsko nasleđe", navodi se u saopštenju koje je stiglo iz Skupštine grada.

Postavljanje pomenutih obeležja bili bi deo programa "Evropske prestonice kulture", a troškove finansiranja i izvođačke radove snosila bi Fondacija.

Nakon pribavljanja mišljenja, Savet za kulturu i informisanje će odlučivati o podnetim inicijativama.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Mikola

    pre 670 dana i 15 sati

    Velika podrska!

    Oceni komentar:
    0
    0