DSS PITA NADLEŽNE: Šta se deslilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" iz kruga HINS-a?

DSS PITA NADLEŽNE: Šta se deslilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" iz kruga HINS-a?

Predstavnici novosadskih mesnih odbora Demokratske stranke Srbije sa Klise, Vidovdanskog naselja i Slane bare posetili su fabriku HINS u stečaju kako bi postavili pitanje šta se desilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" koji je pre godinu dana "otkriven" u krugu fabrike, javlja Gradski odbor te političke partije.

– Krajem januara 2018. godine ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je na senzacionalan način medijski sa lica mesta predstavio otkriće preko 1000 tona "opasnog otpada" otkrivenog u krugu fabrike Hemijska industrija Novi Sad – HINS. Kako su tada preneli mediji, ministar je izjavio da je ovo delo "veliki zločin prema sopstvenom narodu" i da će uhapšeni vlasnik preduzeća koje je iznajmljivalo prostor HINS-a odgovarati za delo nezakonitog skladištenja opasnog otpada – kaže se u saopštenju GO DSS u Novom Sadu. 

Iz te političke partije navode i da – iako je ovaj spektakularni medijski događaj izazvao zabrinutost javnosti, a naročito stanovnika obližnjih novosadskih naselja Klisa, Vidovdansko naselje i Slana bara – i posle više od godinu dana još uvek nema zvaničnog epiloga.

S druge strane, iz Demokratske stranka Srbije kažu da nezvanično saznaju da je "opasni otpad" još uvek u krugu fabrike HINS, ali, kako navode, "i nije baš tako opasan, već predstavlja standardni otpad naftnog porekla i da su nas plašili za džabe".

– Gradski odbor DSS u Novom Sadu postavlja pitanja nadležnim službama: šta se deslilo sa preko 1.000 tona "opasnog otpada" iz kruga bivše novosadske fabrike HINS, da li je taj otpad zaista toliko opasan kao što nam je predstavljeno i da li je preduzeće angažovano za sanaciju tog otpada povezano sa ministrom Trivanom? Ako je nezvanična verzija događaja istinita, izgleda da nas nisu plašili za džabe, već u nečijem protivpravnom materijalnom interesu – kaže se na kraju saopštenja Gradskog odbora Demokratske stranek Srbije u Novom Sadu. 

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan