"DOSTA JE BILO": Zašto je Novi Sad preplavljen kioscima postavljenim bez ikakvog reda i logike?

"DOSTA JE BILO": Zašto je Novi Sad preplavljen kioscima postavljenim bez ikakvog reda i logike?

Na adresu naše redakcije danas je stiglo saopštenje Gradskog odbora pokreta "Dosta je bilo" povodom postavljanja velikog broja kioska u Novom Sadu, a na osnovu sudske presude na štetu Grada.

Iz DJB tako pozivaju gradonačelnika Miloša Vučevića da informiše građane Novog Sada o sadržini sporazuma sa "Moj kiosk group doo", na osnovu kog je navedena kompanija dobila pravo da u poslednjih mesec dana, postavi veliki broj kioska na različitim lokacijama u Gradu.

Kako se navodi u saopštenju GO pokreta "Dosta je bilo", Novosađani imaju pravo da znaju zašto je grad preplavljen kioscima "koji se postavljaju na različite lokacije bez ikakvog reda i logike", a među šest pitanja upućenih gradonačelniku Novog Sada, našlo se i ono koje se tiče odgovornosti lica čijim je, ističu u DJB, "činjenjem ili nečinjenjem iniciran sudski spor koji je doveo do situacije u kojoj se nalazimo danas"

– Jasno je da i gradonačelnik Vučević odlukom o postavljanju kioska protežira jednu kompaniju, na štetu ostalih preduzeća u ovoj oblasti, a da pri tom Novosađani ne znaju apsolutno ništa o detaljima ugovora, te su prinuđeni da gospodinu Vučeviću veruju na reč da je odluka dobra – kaže se u saopštenju DJB i dodaje:

– Rad organa Grada mora biti javan i građanima mora, u svakom trenutku, biti omogućeno da se o radu i donetim odlukama informišu. Svi ugovori i sporazumi u kojima Grad Novi Sad preuzima na sebe određene obaveze, moraju biti javno objavljeni, odnosno transparentnost u radu organa Grada mora biti osnovni princip od kog nema odstupanja. Sve drugo opravdano izaziva sumnju na korupciju – navodi se u saopštenju GO "Dosta je bilo", uz napomenu da će, ukoliko gradska vlast u razumnom roku ne informiše građane Novog Sada o sadržini sporazuma sa "Moj kiosk group doo", ovaj odbor preduzeti mere u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Oceni vest:
20
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ljilja

  pre 1176 dana i 6 sati

  Nije mi jasno..ko je i zbog cega poseljacio ovaj nas grad.To vise nije moj rodni grad..lici na neku kasabu.Prljav,skrnav.Gradonacelnik bi mogao malo i da proseta i uveri se kako dobro vodi ovaj grad..Znam samo da nikada vise necu glasati..Osecam tugu,bes i nemoc.Vidim i da je postavio na direktorska mesta preletace koji se nisu snasli ni onda kada su imali vlast..Tako da nema tu razlike izmedju bivsih i sadasnjih..

  Oceni komentar:
  4
  36
 • Ljiljana

  pre 1176 dana i 5 sati

  U roku od mesec dana kod raskrsnice M.Gorkog i Bul.oslobodjenja u precniku od stotinak metara postavljena 3 siva kioska Moj kiosk s nozicama na ciglama zbog nivelisanja!!!Delom na zelenoj povrsini!!!Bila u komunalnoj inspekciji,kazu imaju dozvolu fa delom budu na zelenoj povrsini!!!!Ko im je dao dozvolu???URBIS???

  Oceni komentar:
  2
  29
 • Mihajlo

  pre 1175 dana i 16 sati

  @Ljilja - Slazem se sa Vama u svemu ali ako ne glasate, znaci da Vam je svejedno. Bolje glasati nego svoj glas "dati" na izvol' te...

  Oceni komentar:
  2
  6
 • Novosađanka

  pre 1175 dana i 11 sati

  Na kioscima kupujem samo novine, sve ostalo je skuplje 3x nego u prodavnicama i stoji predugo na lošim temperaturama. Ako budem kupovala i novine, učiniću to na legalnim mestima. Za ovakve jedino rešenje je BOJKOT, i kad ne budu imali profit uopšte moraće da se sklone, osim ako je u pitanju neko pranje para. Dakle, rešenje je lako, ne kupujte na ovim ilegalno nametnutnim kioscima!

  Oceni komentar:
  1
  21