Dodatne mere zaštite od korona virusa u NS: "Ciklonizacija" dezinfikuje kej, parkove i igrališta (FOTO)

Dodatne mere zaštite od korona virusa u NS: "Ciklonizacija" dezinfikuje kej, parkove i igrališta (FOTO)

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je počeo svakodnevnu dezinfekcija celih blokova u okolini zdravstvenih ustanova, ulica u širem centru grada, svih bulevara i frekventnijih ulica, dezinfekciju ulaza stambenih zgrada, svih autobusa gradskog prevoznika, stajališta i javnih ustanova.

Set preventivnih mera kojima gradska uprava štiti zdravlje građana i sprečava širenje korona virusa, od petka uveče je dopunjen tretmanima dezinfekcije keja, svih parkova i igrališta. Ovime je dodatno proširen set preventivnih mera koje koordinira gradska uprava, a sprovodi novosadska “Ciklonizacija”, javljaju iz ovog preduzeća.   

Novi Sad, prema odluci Štaba za vanredne situacije, od 19. marta 2020. godine  u 20 časova sprovodi i svakodnevnu dezinfekciju celih blokova u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada. Dezinfekcija obuhvata blokove u okolini svih zdravstvenih ustanova: Kliničkog centra Vojvodine, zgrade Hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne reumatske bolnice, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja "Novi Sad". Takođe, obuhvaćeni su i kvartovi u okolini objekata gerontoloških centara.

Podsetimo i da "Ciklonizacija" od od 18. marta 2020. godine redovno izvodi tretmane dezinfekcije na otvorenom u ulicama u širem centru Novog Sada, kao i  drugim najfrekventnijim delovima grada, kao što su bulevari i važnije saobraćajnice u svim delovima Novog Sada. 


Tretmani dezinsfekcije na otvorenom izvode se najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenaca i automobila "Ciklonizcije". Ovi tretmani se izvode svakodnevno, i akcija će trajati sve dok, po preporuci struke, bude bilo potrebno. 

Od 17. marta, sprovode se svakodnevni tretmani dezinfekcije stajališta JGSP "Novi Sad", kao i Međumesne autobuske stanice i Železničke stanice. Od 14. marta, tokom svake noći operativci "Ciklonizacije" dezinfikuju sve autobuse JGSP "Novi Sad" koji se koriste. 

Tretmani Međumesne autobuske stanice, Železničlke stanice, stajališta i autobusa gradskog prevoznika obustavljaju se tempom kako odlukom Vlade Srbije prestaje međumesni i gradski prevoz.

Svi naši resursi biće raspoređivani tamo gde će, po preporuci struke i odlukama gradskog Štaba za vanredne situacije, davati maksimalan efekat u sprečavanju širenja korona virusa – objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnoću "Ciklonizacije".


On podseća da od početka vanrednog stanja, njihovi operativci rade u tri smene, da su u pogon stavljeni svi ljudski, stručni i tehnički kapaciteti kako bi što efikasnije zaštitili zdravlje i živote naših sugrađana.    

Podsetimo, od 17. marta, ekipe "Ciklonizacije", izvode i redovnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada (ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi). Sprovedeni tretmani dezinfekcije propisno se obeležavaju u cilju obaveštenja na svakom ulazu objekta kolektivnog stanovanja. Tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja. 


Aćimović podseća građane da svi navedeni tretmani predstavljaju dodatne mere zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad, i da nikako ne smeju da prestanu sa primenom preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da prekinu širenje korona virusa.

Tretmani dezinfekcije svakodnevno se izvode i u nizu javnih objekata.

Svi tretmani koje sprovodi "Ciklonizacija" izvode se dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama, a u akciji dezinfekcije ulaza stambenih zgrada operativcima "Ciklonizacije" pomažu i obučeni operativci JKP "Gradsko zelenilo" i JKP "Stan".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dana

    pre 1468 dana i 14 sati

    Stanujem na Bul.despota Stefana 14. Danas oko 14 bili su da dezinfikuju ali samo ulaz, bez gelendera i ostalih spratova. Mislim da je trebalo ceo hodnik poprskati. I još, ispred naše zgrade kontejneri su prepuni i sve oko njih puuuuno smeća. Da li neko odnosi smeće ?

    Oceni komentar:
    0
    4