Dobro jutro, Novosađani, šta vas muči?

Dobro jutro, Novosađani, šta vas muči?

Trenutna temperatura u gradu je 2°C a, kako najavljuju meteorolozi, očekuje nas sunčano vreme sa nešto oblaka i maksimalnih 7 Celzijusa u toku dana.

Biometeorološke prilike bi trebalo da budu povoljne za većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima.

Servisne informacije

U periodu od 1. marta u sedam sati, do 2. marta u isto vreme, u Betaniji je rođeno 18 beba – pet devojčica i 13 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donela blizance muškog pola... Čestitamo!

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, bez struje su potrošači u delovima Ledinaca, Veternika, Futoga i Rumenke. 

Od juče je na snazi novi red vožnje gradskih autobusa, a danas i sutra je izmenjen režim saobraćaja u Temerinskoj, Venizelosovoj i u Ulici Radoja Domanovića. Pokušajte, ako ste vozač, da izbegnete ovaj deo grada. 

Izmena režima saobraćaja zbog ispitivanja nadvožnjaka 

"ČISTOĆA": Počela akcija uklanjanja krupnog otpada


Juče su po novosadskim mesnim zajednicama počele i akcije odlaganja krupnog otpada...

Po lokalnim samoupravama u Srbiji započelo je prijavljivanje za subvencije od 20.000 evra za kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta, a saznali smo i ko će učestvovati u izradi Plana razvoja Novog Sada.

Evo ko će učestvovati u izradi Plana razvoja Novog Sada 


Od 1. marta i mnogo veći broj građana ima pravo na povlastice za struju i gas, ali, kako kažu nadležni i poznavaoci prilika, mnogi od njih ne znaju da mogu da smanje svoje račune. 

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji je registrovano 2.886 novozaraženih, a od Kovida-19 je zvanično preminulo 39 pacijenataUz pomoć respiratora diše 105 obolelihU Novom Sadu je 28. februara zabeleženo 140 novih slučajeva korone, što je za 79 više nego prehodnog dana. 

Građani

Ovo je prva sreda u mesecu – dan za iznošenje predstavki i predloga u Gradskoj skupštini, a ako želite da pomognete ugroženom narodu Ukrajine, pomoć možete odneti u njihova udruženja u više vojvođanskih gradova, uključujući i Novi Sad.

Hronika 

Sinoć su naši sugrađani zabeležili akciju policije na Futoškom putu, ali još uvek nemamo zvanične potvrde o tome šta se dogodilo.


Dešavanja

Na Trgu slobode još uvek je postavljena izložba (NE) NASTANJENIa ako vas zanima šta se "daje" u novosadskim pozorištima i bioskopima, i šta se još događa u gradu, kliknite OVDE.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Ne želimo 100% vladavine jedne Partije

    pre 778 dana i 11 sati

    Sve nas muči, a najviše to što naš Grad nije u našim rukama.

    Oceni komentar:
    1
    4