DJB: Sredstava za održavanje biciklističkih staza sve manje (FOTO)

DJB: Sredstava za održavanje biciklističkih staza sve manje (FOTO)

Skrećući pažnju na loše stanje biciklističkih staza u Novom Sadu, iz Gradskog odbora pokreta "Dosta je bilo" poručuju da lokalna vlast ne radi gotovo ništa kako bi izašla u susret sugrađanima koji koriste ili bi eventualno koristili bicikl kao prevozno sredstvo.

Gradska vlast je, navode iz GO DJB, do 2019. godine, u programima održavanja objekata putne privrede imala predviđenu stavku "održavanje biciklističkih staza" i za tu namenu je u 2017. i 2018. godini opredeljivano po 10.000.000 dinara.

 

– Međutim, u 2019. godini ta stavka je nestala iz godišnjeg programa održavanja objekata putne privrede, a održavanje biciklističkih staza je priključeno stavki "Održavanje trotoara i rekreativnih površina –  kažu u pokretu "Dosta je bilo", te dodaju da iznos odvojenih sredstava po toj stavci nije uvećan u odnosu na 2017. i 2018. godinu i iznosio je 30.000.000 dinara.

– Kulminacija ove svojevrsne borbe protiv biciklista u Novom Sadu dolazi u 2020. godini, kada se dotadašnji nivo sredstava predviđenih za održavanje trotoara, rekreativnih površina i biciklističkih staza ponovo umanjuje i sada iznosi 20.000.000 dinara – navode iz GO DJB u Novom Sadu.


– Razlozi ovakvih poteza gradske vlasti ostaju nepoznanica, a jedino je sigurno da u gradskoj kasi novca ima. Niko od predstavnika gradske vlasti nije izašao pred građane da im objasni zašto se smanjuju sredstva za održavanje biciklističkih staza! Niko građane nije pitao da li su zadovoljni stanjem biciklističkih staza! Jer građane vlast uglavnom ništa i ne pita. Jer vlast je paralelni univerzum kome su građani suvišni –
kaže se na kraju saopštenja Gradskog odbora pokreta "Dosta je bilo" u Novom Sadu.

Oceni vest:
12
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Зоран

  pre 852 dana i 2 sata

  Вероватно не могу пуно да се уграде, као рецимо у стадион, па неће да се бакћу глупостима. Важно да купују мераче броја бициклова који прођу дневно улицом. Наручили су нове са поносом то објавили, само се питам ко ли их производи и поставља, шта мислите !

  Oceni komentar:
  1
  7