Direktorka RFZO: Ozempik dostupan dijabetičarima uz recept, ne nabavljajte ga nelegalno

Direktorka RFZO: Ozempik dostupan dijabetičarima uz recept, ne nabavljajte ga nelegalno

Lek Ozempik dostupan je osobama sa dijabetesom o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) isključivo uz recept i zbog stroge kontrole ne postoji mogućnost da se lažni lek pojavi u apotekama.

Oni koji ovaj lek ne koriste za dijabetes, kao i oni koji nabavljaju falsifikovani lek na internetu, ugrožavaju svoje zdravlje – upozorila je prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ona je podsetila da se lek o trošku RFZO obezbeđuje samo za obolele od dijabetesa, za šta je jedino i registrovan i apelovala na sve da ga u druge svrhe ne koriste, kao i da ne pokušavaju da ga nabave na nelegalne načine.

Podsećamo, velika globalna potražnja za ovim inovativnim lekom, koji zdrave osobe zloupotrebljavaju za mršavljenje, dovela je do pojave falsifikata u mnogim evropskim zemljama:

Falsifikat često traženog leka pojavio se i u Srbiji

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bora

  pre 80 dana i 18 sati

  Gospođo Škodrić nabavite vi ako nemate vezu OZEMPIK od 1mg u apotekama u Beogradu a mnogima od nas je potreban u istom danu svake nedelje imaće terapija nema svrhu i šta mislite šta znači kada rezervaciju OZEMPIKA podižu pojedinci bez podizanja ostale terapije za dijabetes ......

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Činjenice

  pre 80 dana i 7 sati

  Slatki brate, udri ti po kafi, zamenski. Kafa podiže hormon kortizol, koji vuče sa sobom i rast insulina. Ako si Tip 2.
  Svaka čast nauci i farmaceutima.
  Ali su baš svi moji rođaci, mlađi ili jednako stari, a koji su koristili tablete za dijabetičare - mrtvi.
  Dakle, nisu im pomogle.
  Stvar je samo u tome, da je farmaceutima dozvoljeno da se igraju i probaju.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • maki

  pre 79 dana i 20 sati

  Poštovana direktorko RFZO, u apotekama u Novom Sadu nema ozempika od 1,0 prošli mesec sam uzela od 0,5 da ne prekidam terapiju, a sada ni tog nema, u pojedinim apotekama ima samo 0,25......tako da lek ipak nije dostupan nama dijabetičarima, kojima je uredno prepisan .....

  Oceni komentar:
  0
  3