#DigitalnaKarijera se nastavlja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

#DigitalnaKarijera se nastavlja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Nakon #DigitalneKarijere u Nišu, "digitalni karavan" Netokracije Srbija 29. maja stiže u Novi Sad! Ako ste student osnovnih ili master studija ili "taze" diplomac koji se nalazi na početku karijere, a ne znate šta je digitalna ekonomija, niti koje poslove ona nudi, dođite na Filozofski fakultet u 14 časova da se upoznate sa trenutno najbrže rastućom industrijom.


Nakon prve konferencije održane u Nišu, u okviru ciklusa #DigitalnaKarijera slede događaji u Novom Sadu i Kragujevcu, a posle letnje pauze i u Subotici i Beogradu.Koncept ovih konferencija je jednostavan: Netokracija Srbija spaja lokalne heroje iz digitalne zajednice sa studentima i time mladima pruža priliku da se upoznaju sa potrebama današnjih poslodavaca i digitalnim veštinama potrebnim za dobijanje prvog posla. Kroz iskustva predavača koji će govoriti o svom razvojnom putu studenti će dobiti uvid u znanja i alate potrebne za uspešnu karijeru.


Digitalnom revolucijom do novih poslova

U Novom Sadu, 29. maja, konferencija će se održati na Filozofskom fakultetu (Dr Zorana Đinđića 2) od 14 časova, a deo svog znanja sa mladima podeliće Svetozar Krunić, Head of User Acquisition u kompaniji ActiveCollab, Radomir Basta i Ognjen Vuković iz agencije Four Dots, Sanja Lalević-Cvetković, Digital Media Manager u kompaniji Direct Media i Dejan Radeka, Product Owner u kompaniji Bosch, kao i predstavnici Addiko banke.

Predavači će vam otkriti šta je to akvizicija korisnika unutar softverske industrije ili pak SEO optimizacija, koje su veštine potrebne za digitalni marketing, kako napreduje digitalizacija finansijske industrije, kao i kako jedan psiholog može da postane Product Owner. I sve to besplatno! Na vama je samo da dođete!

Kroz predavanja i diskusiju, oni će govoriti o temama u vezi sa poslovimakoje obavljaju i nastojaće da studente bliže upoznaju sa zanimanjima koja nisu postojala sve do pre nekoliko godina, a koja najčešće obavljalju svršeni studenti netehničkih fakuleta iliti “društvenjaci”.


Lakše do posla uz digitalne veštine

Jedna od ideja #DigitalneKarijere jeste i da podstakne mlade i studente da na vreme krenu u potragu za prvom praksom, a potom i prvim poslom. Ovaj projekat će im pomoći da se bolje povežu sa potencijalnim poslodavcima i tako naprave svoje prve profesionalne korake.

Povodom startovanja ovog nacionalnog programa u Srbiji, suosnivač i urednik Netokracije u Srbiji, Marko Mudrinić, izjavio je:

Sam projekat #DigitalnaKarijera predviđen je da traje od maja do novembra, a pored fizičkih događaja u svakom od ovih gradova, studenti i svršeni diplomci mogu da očekuju i pregršt pisanog sadržaja na Netokracijiu rubrici #DigitalnaKarijera sa ciljem da odgovorimo na najčešća pitanja u vezi sa prvim poslom u IT i digitalnoj industriji – odakle krenuti, koje veštine savladati, kako pristupiti procesu traženja posla i kako izgledaju različiti poslovi tj. čime se određeni profili u ovoj industriji bave.

Bićemo jako zadovoljni ukoliko uspemo da kreiramo novu generaciju mladih digitalaca koji će stečeno znanje moći da primene već sutra na prvom poslu.

Cilj projekta je da studente ekonomije, sociologije, prava, umetnosti, filozofije i drugih društvenih nauka upozna sa potrebama današnjih poslodavaca koji traže upravo takve profile. Pored toga, #DigitalnaKarijera želi da pokaže da mesta za rad u digitalu i u IT-ju, osim za programere i dizajnere, ima i za sve koji žele da se usavršavaju i tako sebe pozicioniraju u jednoj od najjačih domaćih industrija.


 

Svi učesnici projekta dobiće i elektronski sertifikat nakon odslušanih predavanja. Detaljnije informacije o konferenciji u Novom Sadu možete pronaći na Fejsbuk stranici događaja ili pretplatom na newsletter na zvaničnoj internet stranici projekta. #DigitalnaKarijera vas čeka u Novom Sadu!

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan