"BLIC": Pištoljem na beočinske aktiviste za zaštitu životinja

"BLIC": Pištoljem na beočinske aktiviste za zaštitu životinja

Tužilaštvo je podnelo dve krivične prijave protiv B. J., direktora privatne firme za poslove zoohigijene iz okoline Novog Sada, zbog sumnje da je pištoljem pretio dvojici aktivista za zaštitu životinja.

Oni su pokušali da uđu u trag nestalim psima iz Beočina, koje odnosi preduzeće čiji je direktor B. J. Kako kažu, s obzirom na to da ova firma nema registrovan azil za pse, iako bi to po zakonu morala da ima, životinje su potražili kod kuće direktora firme u Sremskim Karlovcima. 

Kako "Blic" nezvanično saznaje u policiji, B. J. je otvorio vrata dvojici momaka i, kada su ga pitali za pse koji ih interesuju, rekao im je da sačekaju da ode po naočare i uskoro se vratio sa pištoljem

- Mladiću S. O. je prislanjao pištolj na glavu, drugom momku P. D. na stomak. Pretio im je. Oni su posle zvali policiju, B. J. je odveden na ispitivanje i tužilac je protiv njega pokrenuo dva krivična postupka, za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno nošenje oružja. On ima dozvolu da drži oružje u kući, ali ne da iznosi napolje i preti - saznaje "Blic" nezvanično u policiji. 



S. O. povremeno volontira u jednom beočinskom udruženju koje se brine o psima. Otkriva da je firma čiji je direktor B. J. sredinom juna pokupila desetak pasa, koje nikako da vrati. Tražili su ih danima, ali sumnjaju da ih je samo negde izbacio. Kada su ga zvali na telefon, spuštao bi slušalicu, a sedište firme ne postoji. 

- Zato smo otišli kod njega kući da ga pitamo gde su psi. On se vratio sa pištoljem, repetirao ga i gurnuo mi u usta. Drugaru je posle prislonio na stomak, a meni posle ponovo na vrat. Rekao je da će nas pobiti jer mu dolazimo kući. Udario me i dva puta pištoljem u lice, drugara u stomak. Posle ga je žena odvukla u kuću i mi smo zvali policiju, koja ga je privela u stanicu. Bojim se, užas i katastrofa, odeš da pitaš nešto i dobiješ pištolj u usta, i to od starijeg čoveka – kaže S. O. za "Blic".

Hitna pomoć konstatovala mu je lake telesne povrede, morao je da snima i jagodičnu kost, koja, na sreću, nije polomljena. Kako dodaje, pomenuta firma je nekada imala azil, ali on više ne postoji, što ih ne sprečava da dobijaju poslove.

Mirjana Dabić iz Udruženja "Ljubitelji životinja Beočin" kaže da godinama upozoravaju na nezakonito postupanje privatnih preduzeća koja su angažovana i za čije aktivnosti je izdvojeno više miliona dinara do sada. Ona je za naš portal izjavila da je imala uvid u zapisnik sa hvatanja pasa od 17. juna ove godine koje se dogodilo u 3.30 sati (ujutru). Dabić navodi da je predsednik Opštine Beočin negirao da su šinteri dolazili da skupljaju pse iako je njima iz opštine potvrđeno drugačije nakon što su tražili pristup informacijama od javnog značaja. Pored toga što su zabrinuti za sudbinu nestalih životinja, među kojima su bili vlasnički ali i napušteni psi koje su hranili i lečili o svom trošku, sad su uplašeni i za svoje aktiviste.

Detaljnije o događaju možete pročitati ovde.

Izvori: Blic, Moj Novi Sad

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • šinteri

    pre 1757 dana i 15 sati

    čisti kriminalci. umesto da država uredi da ti aktivisti brinu o životinjama, pare uzimaju kojekakvi probisveti i polusvet

    Oceni komentar:
    1
    8
  • Aleksandra Dudić, Solidarno za životinje i prirodu,

    pre 1749 dana i 4 sata

    Aza doo NIIKADA nije imala prihvatiište, potpisuju fiktivne ugovore , zloupotrebljavaju javne nabavke, razbacuju pse koji nestaju i time ne samo da ih zlostavljaju, već čine delo ugrožavanja bezbednosti izbacivanjem uplašenih i gladnih pasa gde stignu, ali i ugrožavaju bezbednost od širenja zaraznih bolesti jer ne poštuju propise iz Zakona o veterinarstvu o preventivi.
    Štiti ih ekipa iz Uprave za veterinu koja će to morati da objasni Tužilaštvu.
    Neometano rade od početka 2017. godine, dok je Branko revolveraš, ispekao zanat u Aveniji mb iz Novog sela, Vrnjačka banja, koja radi isto što iz Aza.
    Svi će morati da objasne Tužiocima šta rade,,,, mada imamo neke izjave u kojima lažu , ovoga puta će svaka laž biti pobijena a mi se nećemo smiriti dok ne odgovaraju pred zakonom.
    Što se tiče Branka, on preti kome god stigne, a njegov kolega iz Avenije, Nenad Stevanović takodje ugrozava bezbednost gradjana - kolege su po svim pitanjima.
    Pozivam sve novinare i nudim vam dokumenta koja dokazuju organizovani kriminal širom Srbije, od Apatina do Vranja, Dimitrovgrada,, u preko 50-60 opština. U pitanju su stotine miliona budzetskih sredstava a ne samo životinje.
    Ovaj šmeker je pomenuti revolveraš,, u to vreme je radio za Aveniju, snimljen je u Beočinu 10.11.2016 kako vrši pritisak na veterinarskog inspektora. Tada su uhvaili 35 pasa,, svi koji su preuzeti iz prihvatilišta su se naknadno razboleli.

    Oceni komentar:
    0
    3