"BakLOVEice": Novosadske baklave s ljubavlju se prave (FOTO)

"BakLOVEice": Novosadske baklave s ljubavlju se prave (FOTO)

Baklave – ni po turskoj, ni po grčkoj recepturi, već prave novosadske  – našle su put do srca i stomaka velikog broja naših sugrađana.

A kako i ne bi kada se prave sa puno ljubavi, pažnje i strpljenja, zahvaljujući Marini Antonijević i njenom suprugu Zoranu

Marina voli da peva i da kuva, te je pretočila svoju ljubav u posao. Naime, bračni par Antonijević, osim što odlično spravlja baklave, ima i svoj bend Mediteraneo, sa kojim nastupaju na svadbama i drugim veseljima.


Ideja za stvaranjem ove slatke priče, kako Marina kaže, potekla je iz humanitarne akcije za devojčicu Nađu, a sve zahvaljujući Lani Francer koja je osnovala Fejsbuk grupu "Novosađanke".

Kada je pokrenuta humanitarna akcija, Marina se ponudila da pravi baklave jer, kako kaže, najbolje joj ide pevanje i pravljenje kolača, a kada je počela da pravi baklovice nije verovala koliko će one postati popularne.

- Želela sam da jedan voljeni slatkiš, koji je poznat svima, "obojim" na svoj način i da se potrudim da nešto zanimljivo i nesvakidašnje ponudim Novosađanima i uspela sam u tome. Ne pravim standardne baklave, već sam ukus prelepog kolača obogatila crnom, a zatim i belom čokoladom. Karamela je bila samo logičan sled i tako su naše BakLOVEice nastale iz ljubavi prema životu, prema hrani, prema ukusima – priča Marina.



Koliko je ova naša sugrađanka maštovita, govori i činjenica da je za samo jednu noć uspela da osmisli šest novih ukusa jer nije želela da ima malu vitrinu u novom lokalu.

Lokal je pre tri nedelje otvoren u Futoškoj 21, ali kolači se prave mnogo duže, jer je Marina sve to već radila od kuće. Prodaja je prvenstveno bila humanitarnog karaktera, a onda su ona i suprug, sasvim slučajno, videli prostor za izdavanje i priča je počela da se razvija.

 

 

Novosadske baklave imaju zaista specifičan gradski šmek, lepe su za oko, a ukus je prava fantazija. U ponudi imaju 12 vrsta baklovica – ferero, bella, snikers, kinder, rafaelo, čoko-višnja, jafa, karamel, mak, jabuka, klasik i čizkejk.



- Novosađani definitivno najviše vole da pojedu kinder i ferero baklovicu, a visoko se kotira i standardna. Želim da naglasim da je sve što se nalazi u kolaču pravljeno po mojoj originalnoj recepturi, samo su  kore kupovne. Naša baklovica nema veze sa standardnom baklavom, ali nam je ona  bila samo inspiracija. Imamo stalne mušterije i stalno dolaze i nove koje se rado vraćaju. Da zaista pravimo odlične kolače, kazuje i podatak da  su i neki restorani zainteresovani za baklovice, pa će Novosađani biti u prilici da ih probaju i na drugim mestima –
navodi Marina i usput napominje da su svi kolači posni, osim čizkejka.

 

 

Naša sagovornica navodi da ih izrađuju od najboljih i najfinijih materijala i sastojaka sa puno ljubavi i pažnje. One su sočne, na momente hrskave, ukusne, lepe i neponovljive. Cena jedne baklovice je 70 dinara, a može da se naruči i paket, gde sami birate kombinaciju ukusa.



Tekst: Ljiljana Natošević Milovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
23
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan