Kako rešiti problem uginule životinje

05. januar 2022. | Rad gradskih preduzeća

Živimo u centru grada i ispod komšijskog krova su se naselili golubovi, verovatno oni što su nekad bili na trgu. Mi gledamo iz naše kuće u taj krov koji je sagrađen na našoj međi, čak  su nam ušli u plac.

No, problem je sad nastao da je jedan golub ili dva uginuo, i negde gore se zakačio. Pošto je visoko mi nismo u mogućnosti to da otklonimo jer je mnogo visoko.

Pozvali smo zavod za zaštitu životinja ali oni kažu da to nije u njihovom domenu nego komunalne ispekcije. Pozvali smo komunalnu da bi prvo čekali skoro 45 minuta da se neko javi, pa da nas prebace na drugi, pa na treći broj. Na kraju se javio gospodin na broju ....451 i veoma neljubazno 5 puta spustio slušalicu jer to nije njegov domen. Nije hteo da se predstavi ni da kaže koga onda da zovem.

Ponovo sam tražila nekog ko mi može pomoći da bi me vratili opet tamo gde sam prvi put zvala. Zanima me ko je nadležan za te golubove koji su uginuli a prethodno su se sami naseli na krov kuće koja nije naša. A taj neko ko je vlasnik je umro i sad se ne zna ni ko živi tamo. A ta strana kuće je skoro u našoj kući i našem dvorištu.

Mi sa 65 godina se ne možemo verati po tudjoj kući na visinu od 10 i više metara. Pošto kroz "Informatiku" plaćamo usluge Komunalne inspekcije zanima me koga pozvati da to reši.

Marija

Foto: ilustracija/mojnovisad.com

Megafon #1571

Oceni vest:
19
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Fibonacci

  pre 13 dana i 11 sati

  Da je umro covek, mozda bi neko i dosao ali za ovako nesto , zar vas cudi ova reakcija (ne)nadleznih sluzbi?
  Gde zivimo, ja se cudim da neke od gradskih sluzbi jos funkcionisu - hvala ljudima koji odvoze djubre, obezbedjuju struju i vodu, sahranjuju mrtve.
  Na ostale vise i ne racunam. Sve ce to uskoro u nadleznost privatnika, pa ce se neko javiti na telefon - za odredjenu sumu.

  Oceni komentar:
  0
  7
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.