FOTO: Sramota! Pocepane i prljave zastave na Geronotološkom centru!

03. januar 2022. | Ostalo

Државна и две покрајинске заставе на објекту Геронтолошког центра „Нови Сад” на Лиману 2, налазе се у стању су неподобном за употребу.

Поред тога што то представља чисто кршење одредби Закона о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије и Покрајинске скупштинске одлуке о изгледу и коришћењу симбола и традиционалних симбола Аутономне Покрајине Војводине, по среди је увреда за државу Србију и покрајину Војводину, као и за сваког грађанина Србије и АПВ.

Поред тога, приметна је потпуна незаинтересованост одговорних за поступање по закону којим се уређује област државних знамења, будући да је, као обележје Србије, истакнута државна застава са грбом (односно оно што је од ње остало) уместо народне заставе без грба, чија употреба је прописана у члану 28 Закона о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије за јавне службе, у које спада и Геронтолошки центар.

Из члана 30 истог закона, као и члана 7 Упутства о ближем уређивању коришћења симбола Аутономне Покрајине Војводине, проистиче и обавеза истицања заставе Србије у средини, будући да је истакнута са још две заставе. Као што се може видети на фотографијама, обележје наше државе (односно оно што је од њега остало) постављено је на последњем месту, на десној страни.

Све у свему — безобзиран и недопустив немар према обележјима државе и покрајине који би морао да буде кажњен у складу са Законом.
Апелујем да се хитно реше уочени проблеми на објекту „Лиман”, као и на осталим објектима под управом Геронтолошког центра „Нови Сад”.

Надам се да је опхођење одговорних према лицима у домовима за старе боље од опхођења према заставама, иако би опхођење и према корисницима и према заставама требало да буде на истом — беспрекорном нивоу.

Радован

Megafon #1566

Megafon #1566

Oceni vest:
21
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pezos

  pre 16 dana i 21 sat

  Svaka čast, oštra kritika, na mestu. Krajnje je vreme da se prema zastavi ne ponašamo kao prema dekoraciji na fasadi već simbolu države. Koliko poštujemo zastavu, toliko poštujemo i državu. Kažnjavanje za ovakve propuste mora biti češće.

  Oceni komentar:
  4
  30
 • Bane

  pre 16 dana i 19 sati

  Ko god misli da je ova kritika neosnovana ili sićardžijska, neka ode koju desetinu kilometara na zapad i nađe ijednu hrvatsku zastavu u sličnom stanju. Je l' toliko teško da poštujemo sami sebe?

  Oceni komentar:
  2
  26
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.